Promoció de les catarrogines rellevants i llibres sobre feminisme a la biblioteca, mesures del I Pla d'Igualtat de Catarroja

717

L'Ajuntament de Catarroja ha presentat esta setmana el I Pla mhunicipal d’igualtat de dones i omes. L’acte, realitzat al Teatre Auditori de Catarroja, ha estat obert a tota la ciutadania perquè pogueren assistir totes les persones interessades a conéixer el contingut del document.

La Regidoria de Polítiques d’Igualtat ha proposat un pla que inclou actuacions en diversos àmbits per tal de corregir les situacions de desigualtat que es donen al municipi i afavorir la igualtat de gènere. L’elaboració del document ha sigut possible gràcies a una subvenció de la Diputació de València i el suport tècnic de Fundació Florida.

Així mateix, en la realització del Pla d’Igualtat han participat representants de diverses àrees socials i municipals, agrupats en una Comissió d’Igualtat. La comissió incorpora a persones especialistes en àmbits que van des de l’educació fins a la seguretat ciutadana, passant pels esports, l’atenció a la ciutadania, persones majors o la intervenció sociosanitària. Així mateix, s’ha comptat amb membres del teixit associatiu local.

La primera fase del pla ha consistit en l’elaboració d’un diagnòstic de la situació d’homes i dones a la localitat, que han servit per a avaluar les possibles situacions de desigualtat que pogueren donar-se. A més, a la presentació del pla també s’ha abordat la incidència de la violència de gènere i les accions de prevenció, sensibilització i intervenció que ja s’han posat en marxa.

Mesures per a aconseguir la igualtat de gènere

El I Pla d’igualtat de Catarroja compta en total amb 46 accions que s’implementaran en diverses àrees al llarg dels pròxims dos anys, algunes de les quals ja s’han començat a executar. Així, es proposen mesures en l’àmbit de la comunicació, en coeducació cap a tota la comunitat educativa, enfocades a la sensibilització de la ciutadania, o en matèria de medi ambient i urbanisme, per tal d’acabar amb la senyalització estereotipada i fer visibles a les dones al nom dels carrers, així com afavorir la mobilitat segura de totes les persones.

De la mateixa manera, el pla també inclou accions que afecten l’àrea d’impuls econòmic, amb l’objectiu d’afavorir l’ocupació femenina, trencar els estereotips de gènere vinculats a les professions i impulsar la posada en marxa de plans d’igualtat a les empreses. Quant a l’àrea de Benestar Social, Violència cap a les dones i Seguretat Ciutadana, les mesures se centren en la prevenció i la intervenció eficaç contra la violència de gènere.

A més, el Pla d’igualtat també pretén visibilitzar l’aportació de les catarrogines al món de la cultura, la ciència o l’esport i l’organització d’una programació cultural en què participen de manera paritària dones i homes. Així mateix la Biblioteca Municipal haurà d’augmentar l’oferta de llibres escrits per dones i de temàtica feminista.

Per últim, el document també aposta per un model de festes més responsable i igualitari i conté accions vinculades amb la salut i la sexualitat, amb la conciliació i els usos del temps i el foment de l’associacionisme femení.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.