1.700 vots per a escollir la programació del Teatre Auditori de Catarroja

1296

La primera votació de Tria Catarroja, el procés de participació ciutadana que permet al públic escollir la programació del Teatre Auditori Catarroja (TAC), ha comptat amb un total de 1.724 vots, que han determinat part de la programació del pròxim semestre.

Esta iniciativa és una de les novetats que planteja el nou projecte de gestió del TAC, presentat el mes de gener i amb el qual Catarroja pretén esdevenir un referent cultural. Les ciutadanes i ciutadans han pogut escollir set espectacles, a través de la web del TAC i mitjançant unes urnes instal·lades al teatre, entre 3 opcions donades per a cada dia.

Així, el públic ha triat bona part de les obres que es representaran fins al mes de juny. Per al dia 7 d’abril, s’ha pogut escollir entre tres espectacles infantils en valencià: La Sireneta, Hansel i Gretel o El Mag d’Oz. Finalment, es representarà esta última obra, que ha sigut votada per 105 persones. D’entre els tres espectacles representats pel Ballet de Moscú –El lago de los cisnes, La Bella Durmiente o Giselle– s’ha elegit, amb un total de 110 vots, El lago de los cisnes, del qual podrem gaudir el 10 de maig.

El cap de setmana del 26 de maig es representarà l’obra infantil en valencià Lluna, dos i tres la qual s’ha imposat a La Terra dels Babaus i Bítels per a nadons, amb 92 vots. El públic també ha decidit que l’espectacle infantil en valencià per al 10 de juny siga En els núvols, amb 99 vots. Les altres propostes eren Saluq i La Gallina dels Ous d’Or. Per altra banda, el 16 de juny es representarà A España no la va a conocer ni la madre que la parió, en ser més votada –amb 133 vots– que Cuzco i Síndrhomo, els tres espectacles de companyies valencianes que es proposaven.

La iniciativa Tria Catarroja permetrà que el públic del TAC decidisca el 26% de l’oferta total d’enguany. Fins a finals d’anys s’escolliran 10 espectacles i 4 activitats per a la nova cafeteria.

Les nits a La Tramoia

De fet, una de les novetats d’enguany ha sigut precisament la inauguració de la cafeteria La Tramoia com un nou espai que acollirà espectacles de xicotet format com monòlegs, café-teatre o actuacions musicals. Així, el 19 de maig, rebrem al grup Lulú i los tigretones, que ha sigut votat 117 persones i el 16 de juny gaudirem del monòleg en valencià de Pablo de los Reyes, que ha rebut 136 vots.

La major part dels vots rebuts –en total, 1.243– s’han realitzat a través de www.teatreauditoricatarroja.com/tria-catarroja i la resta –481– presencialment. En total, han votat 299 persones en este primer procés participatiu, 219 mitjançant Internet i 80 fent ús de les urnes instal·lades al TAC.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.