La Pobla de Farnals avança en el projecte de creació de la passarel·la ciclovianant sobre la V-21

13 lecturas

La Pobla de Farnals ha acollit recentment una nova reunió de l’Oficina Tècnica Municipal i els tècnics de la Generalitat Valenciana encarregats de la redacció del projecte de construcció d’una passarel·la ciclovianant sobre l’autovia V-21.

La pasarel.la pronte será una realitat/ Foto: La Pobla de Farnals

Es tracta de l’últim tram que li falta al carril bici “Camí a la mar”, que uneix els dos nuclis poblacionals i connecta a la localitat de manera sostenible amb l’àrea metropolitana de València. En desembre de l’any passat es va finalitzar la primera part d’aquest camí, un carril per a vianants i bicicletes de més de 3 kilòmetres que enllaça el casc urbà (des del Poliesportiu Municipal) amb la rotonda d’accés a la V-21. 

En la reunió s’ha establert quin serà, possiblement, el traçat definitiu de la passarel·la. Partiria d’un punt intermedi entre la rotonda d’accés a la V-21 i el túnel subterrani, a través de la via de servei, i aniria a desembocar a l’Avinguda Jaume I. “L’estudi per a valorar la millor ubicació de la passarel·la ha sigut llarg i complicat, i s’han tingut en compte tota una sèrie de limitacions per part del Ministeri de Foment que s’han de respectar”, ha explicat l’alcalde de la localitat, Enric Palanca.

“Existien un gran nombre de limitacions que han forçat als tècnics a descartar altres alternatives, com ara el pas d’un gasoducte pel costat de la via de servei, la senyalització de l’autovia o importants complicacions tècniques que encaririen l’obra”, ha assegurat, i ha afegit que ara es treballa finalment “sobre eixe traçat i s’espera que la redacció del projecte estiga entregada per a finals d’any”. L’estimació és que les obres comencen a finals de 2022, després de la fase de licitació i adjudicació, per la qual cosa podrien estar finalitzades per a mitjans de 2023.

“Hem de tindre paciència perquè es tracta d’un projecte complicat i ambiciós; però el més important és que avança amb bon ritme i molt prompte podrem veure els nostres dos nuclis units i acomplir amb un deute històric amb La Pobla de Farnals”, ha conclòs l’alcalde.

 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí