El primer Ple d'Escoles de Paiporta aborda les rutes escolars segures

540

L'Ajuntament de Paiporta ha convocat a representants de tots i cadascun dels centres educatius de la localitat al primer Ple d'Escoles, una sessió que ha abordat les rutes escolars segures. A la sessió, celebrada aquest dilluns al Saló de Plens, han assistit l'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, el regidor d'Educació, Toni Torreño, a més dels i les portaveus dels diferents partits de l'equip de Govern. Així mateix, han estat convocats representants de totes les classes de cinquè i sisè de Primària dels centres paiportins, i també d'Educació Secundària Obligatòria (ESO).

També han assistit de banda de l'Ajuntament l'arquitecte municipal, l'agent de mobilitat de la Policia Local, la tècnica d'educació, i una representació del professorat dels centres.
La iniciativa Ple d'escoles, plens d'educació s'emmarca en el desig del Consistori de fer real i productiva la participació de tots els agents socials, també de la població escolar i juvenil. En la sessió, l'alumnat dels CEIPs Ausiàs March, Jaume I, L'Horta i el Col·legi la Inmaculada, així com de l'IES La Sénia, han explicat els acords i reflexions a les quals han arribat en el seus centres al voltant de les rutes escolars segures en les setmanes de treball prèvies al ple.

En aquest sentit, han destacat la necessitat de senyalitzar aquestes rutes amb signes, pintura sobre les voreres i paviments, o vegetació, entre d'altres. Així mateix, han expressat idees com la designació d'adults voluntaris que els puguen acompanyar en aquests camins, o l'establiment de punts de trobada a places i carrers per a que xiquetes i xiquets acudisquen junts a les escoles i puguen tenir cura els uns dels altres.

Aquesta necessitat d'establir rutes escolars segures l'han basat en el problema detectat de la intensitat del trànsit i els problemes d'aparcament a les escoles en les hores d'entrada i eixida. També han reclamat l'extensió del carril bici per més carrers de Paiporta, per a poder acudir així a classe en bicicleta, patinet o 'skate'.

Les propostes de l'alumnat participant en el Ple d'Escoles seran recollides i valorades per personal tècnic de l'Ajuntament, que donarà una resposta raonada a cadascuna de les demandes. En un termini màxim de dos mesos es tornarà a convocar una trobada per a comunicar quina valoració es fa des del punt de vista tècnic d'aquests suggeriments i s'iniciaran les accions pertinents per tal de fer realitat els camins escolars segurs a Paiporta.

L'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, ha agraït als xiquets i xiquetes assistents la seua presència i el treball realitzat per a consensuar propostes a cada centre i posar-les en comú al Ple d'Escoles. Així mateix, ha afirmat que aquest dilluns era “un dia important, històric, perquè per primera vegada les xiquetes i xiquets i joves de Paiporta van a començar a decidir com volen que siga el seu poble”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.