El Ple d’Albalat dels Sorells acorda acollir els pelegrins del ‘Camí del Sant Calze’

9 lecturas

A finals de 2015 l’església catòlica va encetar el primer any jubilar del Sant Calze. Això ha de suposar un augment notable en l’afluència de visites i pelegrinatges amb destí ciutat de València per visitar la Catedral i el Sant Calze en totes els besants, la religiosa, la cultural i també la lúdica en forma de trajecte de pelegrinatge. Arran de la declaració d’any jubilar, han eixit iniciatives de pelegrinatge en forma de rutes amb diferents etapes traçant el camí que va fer el Sant Calze per arribar a València.

Albalat-Sorells-castillo-jardines

A l’estil del “Camino de Santiago”, esta ruta o “Camí del Sant Calze” passa pel terme municipal d’Albalat dels Sorells de camí a la Catedral de València. A uns 8 quilòmetres del punt de destí del pelegrinatge, Albalat dels Sorells sembla un punt més que notable per què els peregrins descansen per encetar l’última de les etapes del camí i entrar a bon hora i amb forces a la ciutat de València. A més a més, Albalat dels Sorells compta amb un patrimoni que cap poble del voltant pel qual transcorre el camí té, el Palau comtal.

Aquests dos fets fan d’Albalat dels Sorells un punt estratègic i concorregut dels peregrins que es decideixen a fer el “Camí del Sant Calze”. Eixa és la raó per la qual que el Plenari de l’Ajuntament ha aprovat per unanimitat col•laborar en la potenciació del Camí del Sant Calze i acollir en les instal•lacions municipals els pelegrins que decideixen i sol•liciten descansar l’última nit del seu pelegrinatge a Albalat dels Sorells.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí