Pilota a l'Escola celebra la festa de cloenda a Massalfassar després de promocionar la pilota en 321 centres de tot el territori

742

El director general d'Esport, Josep Miquel Moya, acompanyat pel president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuán Martínez, ha assistit a la cloenda del programa Pilota a l'Escola, que ha tingut lloc al poliesportiu de Massalfassar.

pilota a escola massalfassarAquest programa, organitzat per la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport en col·laboració amb la Federació, ha promocionat el nostre esport autòcton en 321 centres educatius de tot el territori, la qual cosa suposa un increment del 23% de participació respecte a l'any anterior.

El director general de l'Esport, Josep Miquel Moya, s'ha mostrat molt satisfet del treball conjunt realitzat pels tècnics, jugadors i els docents que han participat en Pilota a l'Escola, i ha explicat que "al programa integrem diversos objectius estratègics i transversals: fomentar l'esport en edat escolar, posar en valor la pilota com a part fonamental del nostre patrimoni cultural, a més d'acostar els centres educatius al seu entorn més immediat i vertebrar el territori a través de la pilota".

A més, el director general d'Esport ha posat l'accent en la necessitat d'iniciatives com ara Pilota a l'Escola "mentre es resolga una de les qüestions absolutament essencials, que és la presència de la pilota en els plans d'estudi".

Per la seua part, el president de la Federació de Pilota Valenciana, ha assenyalat que "tenint en compte el nivell que he vist en les partides, la il·lusió i les cares de satisfacció dels xiquets i xiquetes jugant a pilota, pensem que l'objectiu d'acostar-la a l'escola està més que aconseguit. Esperem que, dels xiquets que hi ha en aquesta cloenda, un bon percentatge arribe a jugar a pilota, bé als seus clubs, bé al món professional, que és l'objectiu pel qual estem escampant aquesta llavor: perquè la pilota estiga cada vegada més estesa al nostre país".

Un programa per a aprendre, compartir experiències i vertebrar a través de la pilota

Durant els últims mesos, tècnics de la Federació i jugadors de pilota professionals han visitat els centres participants per tal d'impartir sessions formatives, teòriques i pràctiques, tant als docents com a l'alumnat de quart de Primària. A les visites han participat jugadors destacats, com ara Soro III, Álvaro, Moncho, Ricard, Víctor, Pedro, Fageca i molts més.

Una vegada iniciat en el món de la pilota, l'alumnat ha tingut l'oportunitat de participar en una competició interescolar dividida en dos fases: una de local, organitzada per criteris de proximitat entre centres, i la fase final, que se celebra a Massalfassar, acompanyada d'atraccions i tallers didàctics sobre la pilota.

Un altre dels objectius del programa Pilota a l'Escola és la recuperació i la divulgació de determinades modalitats, com ara la de "frontó a frares", pròpia de poblacions com ara Benicarló i, en general, de les comarques més septentrionals del territori valencià.

La fase final organitzada a Massalfasar ha comptat, a més, amb atraccions i tallers didàctics relacionats amb la pilota valenciana. A més, s'han lliurat cinc premis, consistents en lots de material didàctic als millors projectes dels centres relacionats amb el programa Pilota a l'Escola.

Un 23% més de centres participants a Pilota a l'Escola

Enguany s'han adherit a aquest programa de foment de l'esport autòcton de tots els valencians 321 centres educatius valencians, la qual cosa suposa un increment del 23% respecte a l'any anterior en què van participar 260 centres.

Dels 321 centres educatius que han rebut la visita de Pilota a l'Escola, 49 pertanyen a la província de Castelló, 166 a la de València i 106 més a Alacant, xifres que suposen un increment del 23% respecte a l'any anterior.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.