Pictogrames en Rafelbunyol per a concienciar del autisme

0
206 lecturas

Demà, 2 d'abril, es el dia del Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) i per este motiu des de l'Ajuntament de Rafelbunyol, per a conscienciar i aconseguir la inclusió de totes les persones en la societat, senyalitzará amb pictogrames diferents espais públics de la localitat de l'Horta Nord.

Serà una commemoració que consistirà en la senyalització dels seus espais públics amb pictogrames, imatges clares i esquemàtiques que els representen, amb l'objectiu d'ajudar a les persones amb autisme o amb altres problemes de comunicació oral, a interpretar i comprendre la realitat que els envolta a través d'imatges.

Exemple de pictogrames/ ASAAC

“Aquest Ajuntament farà sempre tot el possible perquè cap veí ni veïna es quede enrere, donant visibilitat i treballant per una inclusió plena de totes les persones, posant l'accent en els col·lectius més vulnerables” afirma Fran López, alcalde de la localitat.

Per part seua, Rosa Azor, regidora de Serveis Socials, ens conta que "aquests pictogrames constitueixen un sistema alternatiu de comunicació, diferent al llenguatge parlat, que els ajuden en la seua interpretació de l'entorn".

"Es tracta de la primera acció integradora que posarem en marxa, però no l'única. Estem treballant sobre diferents iniciatives. Actualment estem valorant, juntament amb el departament tècnic d'urbanisme, la senyalització, també amb pictogrames, dels passos de vianants per a millorar la inclusió i la seguretat viària" afegeix la regidora.

Els pictogrames utilitzats han estat cedits per l'ARASAAC, el portal Aragonés de la Comunicació Augmentativa i Alternativa, els dibuixos de la qual són, en l'actualitat, els estàndards més utilitzats per la comunitat educativa.

Un total de 28 pictogrames per a senyalitzar espais públics com l'Ajuntament, la Biblioteca, els parcs, els Centres Educatius, la Casa de la Cultura i l'Auditori, entre altres, seran instal·lats a partir de demà.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí