Picassent rebaixa el tipus impositiu de l’IBI del 0, 88 al 0, 78

0
154
Bankia

Després de la pujada imposada pel govern central l’any 2010, l’executiu municipal ha decidit complir amb una de les seues primeres propostes electorals i així, segons l’edicte de l’Ajuntament de Picassent, publicat el passat el 30 d’octubre de 2015, ha quedat definitivament aprovada la modificació de l’Ordenança Fiscal Reguladora de l’Impost de Béns Immobles per a 2016. Una modificació, que va ser aprovada pel ple de la Corporació, en el mes de juliol, però que no s’ha fet efectiva fins a la seua publicació al BOP.

“En la mesura de les nostres possibilitats, des de l’Ajuntament sempre procurem alleujar la pressió fiscal sobre les famílies, per este motiu, ara hem pogut hem fet efectiva esta rebaixa en l’impost de la contribució”, afirma l’alcaldessa, Conxa García.

D’esta manera, el tipus de gravamen per a habitatges urbans passa a ser del 0, 78%, i per als immobles de naturalesa rústica, es manté en el 0, 75 %. No obstant això, al mateix temps, s’ha produït una actualització en els valors cadastrals, passant-se a tenir un coeficient de l’1, 1.

El regidor d’Hisenda i Personal, Francisco Quiles, ha declarat: “ens vam comprometre amb la ciutadania que durant esta legislatura baixaríem alguns impostos que afectaven més directament a l’economia familiar, i així ho hem fet en el primer any amb l’IBI urbana. Hem modificat el gravamen municipal, que és competència de l’Ajuntament, del 0, 88 al 0, 78 i que produirà una xicoteta baixada en el rebut de la contribució i una disminució en els ingressos d’aproximadament 150.000 euros. A això cal afegir l’aprovació en el ple de les bonificacions en l’IBI dels propietaris amb famílies nombroses que donarem a conèixer una vegada s’haja produït la seua aprovació definitiva, i que també produirà una disminució en la recaptació per este concepte”.Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here