Picassent adquirix un dron que vigilarà el terme com a element dissuasori de robatoris

11 lecturas

L'Ajuntament de Picassent ja ha adquirit un dron per tal de convertir-se en un element de control i vigilància però també amb un caràcter dissuasori per tal d'evitar els robatoris al camp i a les casetes, el que en definitiva suposa seguretat i tranquil·litat. Es tracta de l'arribada d'una ajuda tecnològica que sens dubte serà una manera més per tal de poder controlar el terme ara que comença la collita al camp i amb ella els possibles robatoris al camp i a les casetes.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Salva Morató, va assenyalar que “Picassent es convertix en un municipi capdavanter, si pensem que són mitja dotzena les localitats que disposen d'un aparell per les tasques de vigilància”. A més a més, el regidor va apuntar que “si el dron sempre és una ajuda, podriem dir que a Picassent té tot el sentit, atès que l'ampla extensió del nostre terme, de prop de 90 quilòmetres quadrats, el convertix en una superfície inabastable, únicament amb recursos humans”.

Els treballs previs van ser la formació dels pilots i les proves de vol, una qüestió ja superada amb èxit, que ha donat uns resultats sorprenents i alhora positius. De fet, el seu abast, la geolocalització i les imatges en alta definició poden reemplaçar puntualment de manera efectiva un helicòpter en casos de localització, encara que per al rescat d'emergència és imprescindible disposar de l'helicòpter. Morató ha subratllat que “l'Ajuntament té un conveni amb la Generalitat mitjançant el qual el dron estarà a disposició en casos d'emergència com ara rescat en incendis, desbordament de rius, enderrocaments, terratrèmols, inundacions o qualsevol situació que ho puga requerir”.

En este sentit, el regidor es pregunta “qui pot posar preu a la vida?”, en referència a la possibilitat de poder rescatar persones com ara el cas del xiquet amb diversitat funcional que este estiu es va perdre en una excursió a Navaló i malauradament no va poder ser trobat i va morir. “De fet, arreu del món, els drons han esdevingut unes ferramentes fonamentals en zones de risc i han ajudat a salvar vides, de fet permet l'accés a qualsevol lloc d'una manera eficaç i rapida tot i reduint les despeses”, explica el regidor.

Quant a la inversió, parlem d'una inversió total de 27.000 euros, si atenem al preu de l'aparell, que se situa en 15.000 euros, als que cal afegir els 12.000 euros del contracte amb la Universitat Politècnica de València, que té com a objectiu desenvolupar la legislació actual, sobretot pel que fa a l'àrea d'influència de l'aeroport de Manises, que en el cas de Picassent es veu afectat. El responsable municipal argumenta que, si parlem de robatoris, “en menys d'un any el dron estarà amortitzat, donada la gran quantitat de delictes al camp, que vénen a sumar-se als efectius humans”.

Pel que fa a les gravacions, cal destacar que ara com ara són considerades com a proves en un hipotètic judici arran de la comissió d'una falta o d'un delicte, una vegada determinat per on es pot volar i per on es pot gravar. De fet, “és una aposta per les noves tecnologies que suposen una millora en la seguretat ciutadana, que ja ha obtingut l'informe positiu de la Junta Local de Seguretat pel que fa a la seguretat i la privacitat, dues qüestions prioritàries”, afegix Morató.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí