Picassent accepta les competències per a invertir 2,3 milions al centre escolar Sant Ignasi de Loiola

680

El ple del mes de juliol de l'Ajuntament de Picassent va aprovar, amb els vots a favor de PSPV, Compromís i Canviem Entre Tots i l'abstenció de PP i Ciudadanos, acceptar la delegació de competències en matèria d'infraestructures educatives per tal de poder iniciar les actuacions en el col·legi Sant Ignasi de Loiola, que suposarà una inversió de 2,3 milions d'euros i una reforma integral del centre.

La regidora d'Educació, Belén Bernat, va destacar la importància d'estes obres en una escola que no ha rebut cap inversió per part de la Conselleria des de fa més de vint anys i es va felicitar per l'oportunitat de poder escometre treballs en un centre que necessita una injecció econòmica significativa.

Pel que fa al debat, la regidora i portaveu del PP, Inma Guaita, va voler explicar l'abstenció del seu grup i es va manifestar a favor de fer les obres, però no mitjançant este conveni que planteja l'administració autonòmica. “No vegem clar el conveni signat amb la Conselleria i clar que volem les obres però no d'esta manera, perquè com Ajuntament no volem competències ni càrregues impròpies”, va explicar.

En resposta, Bernat li va recriminar la manca de suport a un projecte necessari: “No comprenc el sentit del seu vot, es tracta de millorar les instal·lacions d'un centre escolar i a més el PP està votant a favor d'este conveni en molts municipis, perquè permet agilitzar l'execució de les obres”.

Guaita va insistir en què es tracta de competències de la Generalitat i va titllar el conveni “d'imposició”, una denominació que va ser rebutjada per la regidora d'Urbanisme, Lola Albert, que també va prendre la paraula en el debat. En la seua intervenció, Albert va assegurar que “on vosté veu imposició, jo veig oportunitat” i va argumentar que “la Conselleria té un problema pel que fa a la capacitat de gestió per falta de personal que no pot reposar per culpa de les lleis de Montoro”, per la qual cosa va qualificar este conveni “d'una oportunitat per tal de fer les obres ja i no esperar 7 o 8 anys, i clar que aprofitem el moment”, va concloure Albert.

Per altre costat, el ple també va tractar la denominació del col·legi número 4 arran d'una moció del grup municipal Compromís. El seu regidor i portaveu, Artur Hernández, va proposar que el nou Centre d'Educació Especial i Infantil s'anomene Torre d'Espioca. Durant el debat de la moció i en el seu ús de la paraula, Hernández va defensar este nom i va acceptar la proposta de l'equip de Govern de plantejar una enquesta a la ciutadania de Picassent per tal de triar el nom, sempre que Torre d'Espioca fora un dels noms per poder triar.

Per la seua banda, l'alcaldessa, Conxa Garcia, es va comprometre a dur a terme un sistema de participació ciutadana amb diversos noms, un dels quals serà Torre d'Espioca, proposta que va ser aprovada per unanimitat de tots els grups municipals.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.