Picanya engega el pla ‘Ocupa’t’ per a aturats del municipi i emprenedors

0
131

L’Ajuntament de Picanya ha posat en marxa la tercera edició del Programa Ocupa’t, un pla que pretén estimular la contractació de persones aturades de la localitat i l’emprendiment amb l’oferiment d’una sèrie d’ajudes. La nova edició del programa inclou un augment del temps mínim de treball semanal en les demandes dels contractes, de 25 a 30 hores.

Les ajudes tenen dos convocatories, que fan un total de 25, a raó de 1.200 euros per sol•licitud que acomplisca el requisit. Les condicions dels treballadors que volen accedir al programa són pertànyer al municipi de Picanya amb empadronament mínim de tres mesos, que estiguen inscrits a l’Agència de Desenvolupament Local, i que tinguen el Documento de Alta y Renovación de la Demanda de Empleo (DARDE), que dona el Servef.

Les empreses que volen contractar a treballadors, pel seu costat, seran subvencionades sempre que siguen contractes de durada mínima de tres mesos i de 30 hores semanals. En el cas dels que volen posar en marxa una iniciativa d’emprendiment, aquestos deuran ser aturats que engegen una activitat econòmica, la qual deu mantindre’s activa durant un any com a mínim.

En les dues edicions anteriors del Programa Ocupa’t es van superar les sol•licituds a la quantitat d’ajudes, i han estat 43 els beneficiats totals, tant per les contractacions com pels emprendedors. La previsió per a aquest any és que es tornen a donar totes les ajudes fins que els beneficiats arriben a 68 en les tres edicions del pla municipal.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here