Per l'Horta recorda el primer aniversari de l’enderroc del forn de Barraca en una marxa i un documental

0
6 lecturas

El proper diumenge 27 de setembre es complira un any de l’enderroc del forn de Barraca per les obres de l'ampliació de la V-21. Per l’Horta ha volgut recordar la data organitzant una marxa en contra de la V21 el diumenge 27 i l’estrena del documental de David Segarra 'Per molt que bufe el vent' el proper dissabte 26.

Per l'Horta ha convocat per al divendres 27 una marxa contra l’ampliació de la V-21. La marxa partirà a les 10:30 hores de la rotonda de la UPV i recorrerà les obres per a contemplar l’enorme impacte de l’ampliació als dos costats de la via.

La marxa, en la que participa el col·lectiu 'Forn de Barraca' finalitzarà a les restes del propi forn, i travessara el punt on el Ministeri de Foment encara ha de resoldre el desplaçament de les torres elèctriques que varen provocar una setmana de protestes el passat mes de juliol.

Estrena de 'Per molt que bufe el vent'

Per l'Horta també 'aprofitarà' l'aniversari per a estrenar 'Per molt que bufe el vent' documental de David Segarra i dona títol al documental que ara s’estrena.

Segarra va estar gravant durant les protestes contra l’ampliació de la V-21 els anys a partir de l’any 2017, així com el procés de resistència el passat setembre i el propi enderroc. Ha realitzat un treball de recopilació d’imatges inèdites sobre la resistència a La Punta, Benimaclet i altres entorns, gravades entre els anys 2000 i 2020 per nombrosos activistes, periodistes i documentalistes.

El documental, que es va finançar amb un crowdfunding en el que participaren 355 persones, comptà amb el suport de Per l'horta, l'editorial Sembra Llibres i del dissenyador Diego Mir. La banda sonora ha estat composada i interpretada per Míriam Encinas i ha comptat amb la col·laboració del cantant Carles Dénia.

El documental s’estrena en la Terrassa Lumiere d’Alboraia el proper dissabte 26 a les 20:30 hores.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí