Compromís per Paterna recorda que està pendent la publicació sobre la Vila Romana aprobada al ple en 2016

22 lecturas

Compromís per Paterna ha recordat que encara està pendent la publicació que difonga i faça valdre la Vila Romana de Paterna (segles I i III dC) que va ser descoberta a finals de gener de 2009, als terrenys on estava l’antiga fàbrica de galetes Rio.

villa romana paternaLa formació d’esquerres ha manifestat que la redacció d’aquesta publicació en format científic i divulgatiu i la seua difusió va ser aprovada per unanimitat al plenari celebrat a març de 2016.

En este sentit, segons ha explicat el regidor de Compromís Juanma Ramón, “hem sol·licitat els expedients corresponents per conéixer en quin punt es troba la seua tramitació a hores d’ara, pensem que és necessari dur endavant esta publicació per a, d’una banda, fer valdre el patrimoni històric i cultural de Paterna, per altra que esta publicació servisca perquè el món científic conega esta important troballa i es continue investigant sobre els orígens i rellevància històrica d’esta Vila, que explicaria l'origen romà de Paterna”.

Ramón ha explicat que “parlem d’una Vila Romana qualificada pels arqueòlegs com una de les més importants del país, on s’han trobat sepulcres de l’època paleocristiana, restes de ceràmica i vidre, una capella, una figureta de bronze del deu Mercuri, una placa funerària de bronze gravada i un crismó de vidre entre altres peces de rellevància arqueològica. A més a més els tècnics pensen que forma part d’un conjunt molt més gran del que calculen que ha eixit a la llum menys del 50%”.

Per tot això, Comproms per Paterna considera “importantíssim que s’accelere aquesta publicació i la seua difusió per tal de realçar aquest patrimoni dels i les paterneres. Parlem d’una peça que seria fonamental al futur Museu d'Història de Paterna. Encara queden incògnites per resoldre sobre la fundació romana de Paterna”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí