Paterna repartix 1.500 compreses per a desmitificar la menstruació entre els adolescents

0
162

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Paterna està repartint compreses, tampons i copes menstruals amb el doble objectiu de conscienciar als adolescents de la necessitat de desmitificar la menstruació i trencar el tabú al voltant de la regla que encara perdura hui en dia en la nostra societat i, d’altra banda, donar suport a les dones en perill d’exclusió social repartint compreses i tampons i formant en l’ús de la copa menstrual com una ferramenta vàlida per a minorar les càrregues econòmiques que pot suposar la menstruació.

carmen-gaya-compresasDins la campanya encetada per l`àrea d’Igualtat es repartiran 1.500 compreses 5.500 tampons i 50 copes menstruals. A més des de la regidoria que dirigeix Carmen Gayà es donarà formació sobre l’ús de la copa menstrual i cursos de sensibilització per al col·lectiu d’adolescents per tal de desmitificar i normalitzar la menstruació.

També es repartiran més de 2.000 preservatius amb la finalitat de sensibilitzar en la necessitat de l’ús del preservatiu com a ferramenta per a evitar les malalties de transmissió sexual i els embarassos no desitjats.

Les dones hem de tindre molt clar que, indiferentment, de l’olor que tinguen els núvols, la menstruació forma part de la nostra fisiologia i no ha de continuar sent un tabú que només serveix per a continuar amb la cosificació de les dones”, ha manifestat Gayà.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here