Paterna es reuneix amb Defensa per ultimar un pla per acabar en els abocaments d’enderrocs a la Mola

815

La Regidoria de Medi Ambient de Paterna, dirigida per Carles Martí, esta ultimant el Pla d’Accessos a la Mola. Un Pla que posarà fi a la situació de descontrol d’abocaments il·legals. El Pla preveu també garantir els accessos a vehicles d’emergència.

“Estem treballant per acabar amb els abocadors il·legals en la zona de la Mola sense que això supose un perjudici per a totes aquelles persones que accedixen al paratge a desenvolupar activitats agrícoles o d’esbarjo”, ha declarat Martí.

L'Ajuntament de Paterna està preparant un Pla per a evitar l'abocament d'escombraries en la zona de la Mola sense que afecte la seguretat i facilite els accessos a la zona a efectius d'emergències en cas de necessitat. Amb motiu del disseny d'este pla, el responsable de Medi Ambient de l'Ajuntament de Paterna s'ha reunit este matí amb el responsable de l'àrea d'Infraestructures del Ministeri de Defensa en València.

A la reunió s'han estudiat les diferents actuacions que es duran a terme en un termini curt de temps per tal d'impedir l'accés de tràfic rodat als terrenys de la Mola propietat de Defensa, sense que això supose un entrebanc per a l'accés de vehicles d'emergència com succeïa fins ara amb els monticles de terra que taponaven les pistes forestals d'accés al paratge. Els monticles seran substituïts per barreres de seguretat als camins públics.

Per la seua banda, l'Ajuntament està estudiant i negociant amb la resta de propietaris de terrenys de la Mola, limitar els accessos a les zones privades de l'entorn de forma que es puga continuar accedint per a la realització d'usos agrícoles i d'esbarjo amb fórmules semblants a la que s'utilitzarà als terrenys pertanyents a Defensa.

Dia Europeu dels Parcs Naturals

Martí ha senyalat que un dia com hui, Dia Europeu dels Parcs Naturals, la Regidoria de Medi Ambient vol posar de relleu el seu compromís i treball per dignificar el Parc Natural del Túria amb intervencions com la dels clarejos i neteja en la Vallesa per tal de garantir el creixement del bosc, com també facilitar els accessos i habilitar zones de maniobra per a vehicles d'emergències que tingueren necessitat d'accedir al Parc. El regidor ha recordat, també, que recentment s'ha actuat al llit del Túria retirant les canyes invasores substituint-les per vegetació de ribera autòctona.

Ara, amb esta intervenció a la zona de la Mola, continuem posant en valor els nostres espais naturals i encetem les polítiques de prevenció tan necessàries en estes dates. Volem evitar actuacions incíviques als nostres espais naturals però garantint que els i les ciutadanes puguen gaudir d'estos espais com ho han fet sempre”, ha declarat Martí.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.