Compromís demanarà que es faça el drenatge del Barranc del Rubio ja per evitar possibles riuades a la tardor

606

Paterna-barranco-rubio-inundaciones

Compromís per Paterna presenta al pròxim Ple municipal de Paterna una moció que arreplega les exigències dels veïns del Barranc del Rubio que rebutgen la canalització a cel obert. El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “les persones que viuen en el carrer del Barranc del Rubio estan sotmeses a les inclemències de l’oratge quan plou. I les obres de drenatge del carrer 133, que haurien d’evitar les possibles i ja patides inundacions, continuen aturades”.

Per això des de Compromís exigirà que s’acceleren aquestes infraestructures i que “així es garantisca la minoració de les conseqüències que poden esdevindre amb les pluges de la tardor”.

Ramón explica que la zona de Barranc de Rubio, i dels carrers dels voltants, “amb les obres d’urbanització fetes fa 2 anys al carrer 133, que és la zona de capçalera del Barranc del Rubio, es va encaixonar tot el torrent d’aigua del carrer 138 i dels carrers adjacents, i tot el cabal d’aigua propi del barranc. Aquesta obra va demostrar ser un desastre després de les greus conseqüències de les pluges de setembre de 2012, que ocasionaren nombrosos danys materials al llarg de tot el carrer, mai vistos fins a eixa data. Va augmentar el cabal que discorria pel carrer i es va restar capacitat d’absorció”.

Així, segons Compromís, “el cabal d’aigua del carrer Barranc de Rubio quan plou és molt superior al que era habitual, afectant greument a nombroses propietats del veïns de la zona al no estar executat el projecte de drenatge del carrer 133 de les basses de laminació. Un projecte que urgeix enllestir abans de la tardor i que ajudaria a reduir el cabal de l’aigua que baixa quan hi ha tempesta”.

Per tot això Compromís demanarà al Ple municipal que el consistori rebutge la construcció d’una canalització a cel obert i exigirà que l’Ajuntament demane la redacció d’un projecte alternatiu de drenatge per al carrer Barranc de Rubio, “on es disposen diferents alternatives perquè els veïns trien la que s’adapte millor a les seues necessitats”.

A banda de això, Compromsis sol.licitarà que l’Ajuntament procedisca a la neteja i condicionament del final del carrer Barranc de Rubio i la seua confluència amb el bosc de la Vallesa, evitant i prevenint les conseqüències de possibles embassaments perillosos en eixa zona.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.