Paterna acelera per a posar en marxa el Portal de Transparència a principis de desembre

281

La regidoria de Transparència posa en marxa el Portal de Transparència. Per a posar en marxa el Portal de Transparència, Santiago Lucas, responsable del Portal de Transparència notificarà a les diferents àrees de govern de l’ajuntament de Paterna la documentació a aportar per a la posada en marxa de la web del Portal.

paternaweb copia


Segons Lucas, el portal hauria d’estar en funcionament a principis de desembre per tal d’ajustar-se, com més prompte millor, tant a la llei estatal de Transparència (Llei 9/2013) com l’autonòmica (Llei 2/2015) en matèria de portals de transparència.

“Amb això complirem amb els requisits legals de transparència a curt termini. Però volem anar més enllà tenint com a horitzó acomplir els Índex de Transparència d’Ajuntaments (ITA)” ha manifestat el regidor de Transparència en referència als 80 punts que demana Transparència Internacional per ser avaluat com a municipi amb gestió transparent.

Dins les mesures proposades per l’ITA destaquen l’obligació de publicar les retribucions dels alts càrrecs del consistori i de les empreses en les quals participa; informació de contractes, subvencions i licitacions; Plans Generals d’Urbanisme amb participació; informació sobre patrimoni municipal, etc. Uns criteris més rigorosos a l’hora d’avaluar la transparència que els exigits per l’actual llei.

El responsable de l’àrea de Transparència pretén amb el compliment dels 80 punts, estar preparats per a la pròxima avaluació de Transparència Internacional i que Paterna es presente voluntària per a aquesta avaluació externa. “Volem traure a Paterna del mapa de municipis amb gestió fosca i convertir-lo en un dels que presenten una gestió més transparent segons els organismes internacionals d’avaluació” ha finalitzat Santiago Lucas.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.