Paterna acelera per a posar en marxa el Portal de Transparència a principis de desembre

0
130

La regidoria de Transparència posa en marxa el Portal de Transparència. Per a posar en marxa el Portal de Transparència, Santiago Lucas, responsable del Portal de Transparència notificarà a les diferents àrees de govern de l’ajuntament de Paterna la documentació a aportar per a la posada en marxa de la web del Portal.

paternaweb copia

Segons Lucas, el portal hauria d’estar en funcionament a principis de desembre per tal d’ajustar-se, com més prompte millor, tant a la llei estatal de Transparència (Llei 9/2013) com l’autonòmica (Llei 2/2015) en matèria de portals de transparència.

“Amb això complirem amb els requisits legals de transparència a curt termini. Però volem anar més enllà tenint com a horitzó acomplir els Índex de Transparència d’Ajuntaments (ITA)” ha manifestat el regidor de Transparència en referència als 80 punts que demana Transparència Internacional per ser avaluat com a municipi amb gestió transparent.

Dins les mesures proposades per l’ITA destaquen l’obligació de publicar les retribucions dels alts càrrecs del consistori i de les empreses en les quals participa; informació de contractes, subvencions i licitacions; Plans Generals d’Urbanisme amb participació; informació sobre patrimoni municipal, etc. Uns criteris més rigorosos a l’hora d’avaluar la transparència que els exigits per l’actual llei.

El responsable de l’àrea de Transparència pretén amb el compliment dels 80 punts, estar preparats per a la pròxima avaluació de Transparència Internacional i que Paterna es presente voluntària per a aquesta avaluació externa. “Volem traure a Paterna del mapa de municipis amb gestió fosca i convertir-lo en un dels que presenten una gestió més transparent segons els organismes internacionals d’avaluació” ha finalitzat Santiago Lucas.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here