Passat, present i futur de Torrent en la ‘I Setmana de l’AgriCULTURA’

0
157

Torrent va donar ahir el tret d’eixida a la I Setmana de l’AgriCULTURA, la qual oferirà fins al pròxim 9 de juliol una visió única del passat, present i futur de l’agricultura de la ciutat a través de xarrades, tallers i exposicions.

agriCULTURA (1)Ahir de vesprada tots els assistents a la inauguració van poder veure fotografies de gran format, cartografies, material audiovisual històric i contemporani i obres de l’artista torrentí Vicent Ortí amb el títol Ferros, en les quals els visitants podran veure la transformació d’eines del camp en autèntiques obres d’art.

L’exposició inclou un racó emotiu en homenatge als llauradors de la ciutat, representats enguany per la retrospectiva dedicada a Vicent Mora, el Periquillo, recentment nomenat Llaurador de l’any. També la figura de la dona és protagonista en esta mostra, ja que disposa d’un espai específic. La dona i el patrimoni agrícola destaca el treball tan important de la dona al llarg de tots estos anys, tant en manufactures com en conserveres. El comissari de l’exposició és Lluís Fresquet, que també impartirà esta vesprada la xarrada Estudi de l’evolució del sector agrari a Torrent al llarg del segle XX.

Durant l’acte, l’alcalde, Jesús Ros, volgué destacar les arrels agrícoles de la ciutat: “Torrent és una gran ciutat en l’actualitat gràcies a les seues arrels agrícoles i a la gent que ha treballat amb tant d’esforç i sacrifici als nostres camps”. El regidor de l’Àrea de Cultura, Alfred Costa, que hi va anar amb diversos membres de la corporació, va remarcar en la seua intervenció el significat del joc de majúscules i minúscules utilitzat per a referir-se a l’AgriCULTURA que inclou a tots els torrentins i torrentines, “els que heretem el patrimoni d’una ciutat que tracta de preservar la riquesa agrícola. Al final queda en minúscula agrícola però es dóna relleu en majúscula a la cultura, que és el que heretaran les futures generacions i no podem permetre que es vaja perdent”.

L’alt nivell dels ponents, la participació de la Federació Valenciana de Municipis i la Unió de Llauradors, entre altres entitats, han donat una projecció excepcional a la proposta que va nàixer pensada per Torrent i per a Torrent, però que ha multiplicat la repercussió, la qual cosa farà més atractives les propostes de continguts que continuen hui amb la jornada celebrada este matí d’Iniciatives agràries municipals: Pla de prevenció d’incendis municipals, bancs de terres, vies pecuàries, mercats de la terra i gestió de terres abandonades i el taller d’agricultura tradicional De la sembra a la collita.

Patrocini de Caixa Rural

Esta primera edició ha estat patrocinada per Caixa Rural Torrent. “Per a Caixa Rural, l’orige de la qual radica a la secció de crèdit de la cooperativa agrícola Sant Lluís Beltran de torrent, l’agricultura es una senyal d’identitat que lluitem per defensar i promocionar des del nostre Fons de Formació I Promoció Cooperativa. Per això, per a nosaltres és un motiu d’alegria, orgull i esperança pel que sempre és un sector molt sacrificat i en constant evolució per adaptar-se als temps i als mercats que es realitze una setmana de l’agricultura com aquesta”, va destacar el president de l’entitat, Vicente Peiró.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here