Compromís exigeix a l’alcalde d’Alboraia que suspenga el macrofestival Marenostrum si no vol incórrer en prevaricació

0
250

Representants de la coalició Compromís per Alboraia es reuniren ahir d’urgència i van acordar exigir a l’equip de Govern de l’Ajuntament d’Alboraia i en especial a l’alcalde socialista, Miguel Chavarria, “la paralització immediata de la realització del MareNostrum pels danys irreparables que ja ha ocasionat, per les obres iniciades, i ocasionarà la celebració del macrofestival en el paratge dels Peixets d’Alboraia els dies 8, 9 i 10 de juliol”.

Des de la coalició Compromís se li adverteix que el fet de no atendre a les indicacions dels informes emesos per les administracions corresponents (Costes, Territori i Foment), “pot implicar incórrer en prevaricació”.

A més, exigeixen que l’Ajuntament obligue a l’empresa a revertir la zona al seu ús agrari tradicional d’acord amb el PATH (Pla d’Actuació Territorial de l’Horta) que en l’actualitat es troba en fase d’exposició pública.

L’equip de Govern de l’Ajuntament d’Alboraia havia manifestat de forma reiterada que no autoritzaria en cap cas la celebració de l’esdeveniment si mancaven informes i autoritzacions preceptives o si aquests eren negatius, un extrem que des de Compromís han detectat que és així arran l’estudi de l’expedient i tal com ha publicat la premsa. Es tracta de l’informe que ha emés la direcció general d’Obres Públiques de la Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori per l’incompliment de la Llei de Costes.

Un segon pronunciament desfavorable al macrofestival vindria de la Direcció general d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge per incompatibilitat de l’activitat amb l’ordenament urbanístic del municipi, informe que sorgeix arran de la denúncia presentada pel grup municipal de Compromís de l’Ajuntament d’Alboraia.

En tercer lloc, des de la demarcació de carreteres de l’Estat a la Comunitat Valenciana, depenent del Ministeri de Foment, també han mostrat la seua oposició a aquest macrofestival previst per a aquest cap de setmana i que espera a milers de persones si l’alcalde no l’atura.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here