Passat i present de la Setmana Santa torrentina en l’exposició de vestits de reines de l’Encontre

955

La sala cívica de l’Antic Mercat de Torrent va acollir dissabte l’exposició de vestits de reines de l’Encontre, una figura única a Espanya i principal tret característic de la Setmana Santa torrentina. Abans de la inauguració, com a punt d’inici a la setmana cultural organitzada per la Junta Central de Germandats, la banda d’iniciació del Cercle Catòlic i l’orquestra infantil de la Unió Musical oferiren un concert en la sala d’actes de Caixa Rural de Torrent.

Després de gaudir del talent dels més menuts, els assistents es desplaçaren a l’Antic Mercat, on l’alcalde Jesús Ros, la reina de l’Encontre, Gemma Torrent, i el president de la Junta Central de Germandats, José Vicente Yago, donaren per inaugurada l’exposició junt al regidor de l’àrea de Cultura, Alfred Costa, diversos membres de la corporació i un gran nombre de veïns i veïnes.

Un total d’onze vestits de reina des de l’any 1971 fins a l’actualitat ens mostren l’evolució en la confecció i el disseny d’unes peces que sempre s’han caracteritzat per les capes, tot i que segons l’època, i com podrem observar en l’exposició, han variat en el disseny i la llargària.

Els vestits exposat pertanyen a Paquita Yago Costa (1971), Concepción Chust Andreu (1975), M. Carmen Boscá Moret (1982), M. Carmen Romero Ortí (1989), M. Amparo Mora Carcelén (1993), Pilar Blanquer Rodríguez (2004), Inmaculada García Barat (2005), Verónica Mora Cervera (2007), Teresa Puchades Benavides (2008), Marta Puchol Miquel (2013) i Carmen Verdet Artés (2016).

L’exposició estarà oberta al públic en horari de 10.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores de dilluns a dissabte fins al 18 de febrer, dia en què se celebrarà la IX Trobada Interdiocesana de Germandats de Setmana Santa. Gràcies a esta exposició es podrà donar a conèixer el més valuós de la Setmana Santa a Torrent: la figura de la reina de l’Encontre.

@hortanoticias en Telegram

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.