Un veí estrena l'article 6 del Reglament de participació ciutadana de Silla que permet al veïnat intervindre en el debat plenari

12 lecturas

Per primera vegada en la història del municipi de Silla, un ciutadà s’acull a l'article 6 del Reglament de participació ciutadana que permet al veïnat intervindre en qualsevol punt de l'ordre del dia en la roda de debat dels i les portaveus dels grups parlamentaris si així ho sol·liciten prèviament per registre d'entrada.

En aquest cas, va intervindre per demanar una modificació al reglament d'animals de companyia. Es tracta d'una proposta del col·lectiu Amics dels Animals de Silla que té com a objectiu millorar les condicions de vida dels animals de companyia i ha sigut aprovada en la darrera sessió plenària.

Aquesta demanda, arriba després de més d'un any d'estudi i diverses reunions entre el col·lectiu Amics dels Animals i la Regidoria de Benestar Animal de l'Ajuntament Silla, i respon a la necessitat de millorar les condicions de vida dels animals de companyia. Les modificacions acaben amb algunes ambigüitats del reglament, que no permetien la garantia del benestar animal al municipi.

Amb les noves modificacions, no es permetrà tindre gossos tancats dins d'empreses i fàbriques, així com tampoc en casetes del terme (hauran de tenir una zona a l'aire lliure per a ells i treure'ls a passejar tots els dies), ni tampoc es permetrà tindre gossos encadenats o lligats, exceptuant per a passejar-los o momentàniament.

Tampoc es permetrà tindre gats o gossos tancats en terrats, patis, balconades, celoberts, etc., a més, els o les propietàries estan obligades a regir-se per certes condicions (s'acaba amb l'ambigüitat de l'article 18.1). S'incidirà en la importància de viure juntament amb els animals de companyia i l'Ajuntament podrà decomissar aquells que visquen en males condicions.

I, per últim, es permetrà certa flexibilitat per passejar els gossos sense corretja allunyats del nucli urbà o a certes hores que no puguen molestar ningú. Amb aquestes modificacions, es podran abordar certes situacions que bastants animals a Silla estan patint, per millorar la seua qualitat de vida. Des del col·lectiu Amics dels Animals apunten que “la idea, inicialment, no busca il·legalitzar i sancionar aquests propietaris que no complisquen amb la nova legislació, sinó facilitar-los que puguen complir amb aquestes condicions i, si no pogueren, ajudar-los com a col·lectiu Amics dels Animals a trobar nous propietaris o propietàries als seus animals”

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí