Una parcela d'horta abandonada fa més de 60 anys es convertirà en horts urbans per a Meliana

637

L’Ajuntament de Meliana regenera una parcel·la d’horta de 3.092 m2 que fa més de 60 anys que no es cultivava. La parcel·la servirà per a ubicar el projecte d’horts socials que està impulsant la regidoria d’Agricultura.

meliana_parcel-la_horts_socials

Açò és fruit de l’acord a què es va arribar a final del 2015 amb el propietari actual, que inclou una altra parcel·la de 858 m2 per a servicis complementaris.

De fet, estes parcel·les es troben al límit sud del nucli urbà, just al costat de la rotonda d’accés al poble per esta banda. La seua proximitat al nucli urbà i l’abandó durant tants anys havien fet d’este espai una zona bastant degradada on s’acumulaven enderrocs, deixalles i les males herbes. Una situació que, ara, s’ha revertit totalment.

Com explica la regidora d’Agricultura, Amparo Martí, “al poble, estes parcel·les sempre les hem conegudes com el camp perdut i ara les recuperem per al seu ús originari, l’horta, amb una sintonia clara amb allò que establix la Generalitat dins del Pla d’Acció Territorial de l’Horta (PATH). És a dir, la recuperació de l’horta periurbana degradada”.

Precisament, tant la ubicació en una de les zones d’accés al poble, com la proximitat al nucli urbà, segons explica la regidora, “fan d’estes parcel·les un lloc molt adequat per a la ubicació dels horts socials que l’Ajuntament té previstos”. Per este punt també passarà el futur Anell Verd metropolità i es troben molt a prop del carril bici València-Puçol. A més, a poca distància hi ha dos iniciatives més d’horts d’oci d’iniciativa privada, “fet que reforça la potencialitat de la zona com a un espai socioambiental enmig de l’activitat pròpia de l’horta”, tal com també es resalta en els objectius del PATH.

Estos dies s’iniciaran les obres d’adequació del reg per a fer utilitzable la parcel·la d’acord amb els criteris marcats per la Séquia de Montcada i, a partir d’ací, es posarà en marxa el projecte dels horts socials.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.