Paiporta es reuneix amb l'equip directiu de l'Hospital General i el Centre de Salut per estretar els lligams de col·laboració

718

L'Ajuntament de Paiporta, l'equip directiu de l'Hospital General de València i els responsables del Centre Salut del poble han mantingut aquest dimarts una reunió per estretar els lligams de col·laboració entre aquestes entitats. En la trobada, que s'emmarca dins dels contactes de l'hospital amb les localitats a les quals dóna servei, ha servit per avançar en diferents aspectes ja iniciats, així com per a obrir noves vies de col·laboració.

reunió hospital general PaiportaEntre els temes tractats es troba el treball coordinat en l'impuls de campanyes de promoció d'hàbits de vida saludables entre la població. Ajuntament, Centre de Salut i Hospital promouran aquestos hàbits a través de tots els mitjans al seu abast, fins i tot amb una sèrie de xarrades dirigides als diferents segments de població, que es portaran a terme en els pròxims mesos.

També s'estudiarà la possibilitat de celebrar una Fira de la Salut a Paiporta, i es promourà una reunió entre els responsables del Poliesportiu Municipal i del Centre de Salut per a que els professionals mèdics coneguen els recursos que té la població per a fer front a dolències que es poden prevenir amb la pràctica esportiva.

Al mateix temps, també s'han tractat demandes històriques de les paiportines i paiportins, com és el retorn al Centre d'Especialitats de Torrent de l'atenció a pacients amb malalties mentals de Paiporta, que actualment s'han de desplaçar fins a València. A més, s'ha demanat que hi haja un metge de rehabilitació al Centre de Salut, mentre que els responsables sanitaris han informat de que s'està treballant en la modernització de les vies de comunicació entre metges i pacients de la localitat, com ja succeeix en altres poblacions.

Així mateix, també s'ha contemplat la possibilitat de posar en marxa a Paiporta un programa pilot gràcies al qual hi haurà un o una professional d'infermeria en cada centre educatiu. A més, el personal del Centre de Salut s'ha compromés a participar activament en la mesa de coordinació contra la violència masclista, que es constituirà en breu, i que comptarà amb representants dels serveis socials de l'Ajuntament i de la Policia Local. La intenció és que el personal del Centre ajude a detectar, previndre i tractar adequadament els casos que es puguen produir.

En la reunió han participat l'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, el regidor de Sanitat i Salut Pública, Ricard Benlloch, el primer tinent d'alcalde i regidor d'Ocupació i Comerç, Vicent Ciscar, el director gerent de l'Hospital General, el Doctor Enrique Ortega, el subdirector, Doctor Francisco Quiles, la directora mèdica d'atenció primària, Doctora Amparo Esteban, i la directora d'infermeria d'aquest departament, Rosa Mora, així com el coordinador del Centre de Salut de Paiporta, José Luis Gozálbez, i el coordinador d'infermeria, Manolo Carratalà.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.