Compromís per Paiporta condemna l'assetjament de l'ultradreta a un institut per acollir una exposició sobre igualtat de gènere

788

Compromís per Paiporta ha denunciat i condemnat públicament l’assetjament i l’assenyalament al qual està sotmetent l’ultra-dreta a un institut de la localitat que ha acollit l’exposició per la igualtat de gènereNo em toques el whatsapp’.

Compromís per Paiporta condemna l'assetjament de l'ultradreta a un institut per acollir una exposició sobre igualtat de gènereSegons ha explicat Compromís, a través de les xarxes socials, el partit d’extrema dreta, d’ideologia homòfoba, trànsfoba, racista i xenòfobes, ha posat recentment en la diana a l’institut per esta exposición.

Aquesta mostra, iniciativa de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i dirigida a joves de 14 a 30 anys, ha visitat desenes de localitats i conté materials elaborats per l’alumnat arran de tallers coeducatius de diferents centres amb motiu de la celebració del 25N, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència Contra les Dones.

L’exposició té l’objectiu de sensibilitzar i conscienciar sobre la importància de conéixer i, per tant, saber detectar la violència de gènere. Entre els missatges que conté hi ha definicions dels diferents tipus de violència, amb la finalitat que l’alumnat siga capaç de detectar-los com a primer pas per a combatre’ls. A més, explora conceptes moderns que definiexen les relacions de parella de les generacions més joves, i identifica comportaments tòxics que cal evitar per a tindre relacions de parella sanes i igualitàries.

Per a Compromís per Paiporta, la publicació en xarxes de la formació ultra “travessa totes les línies roges. No es pot posar en el focus i com a objectiu d’actituds obertament intolerants a un centre educatiu de la localitat”.

La crítica política, segons Compromís per Paiporta, “sempre que siga constructiva i en el marc del respecte a la diferència i als drets fonamentals, és legítima. Però atacar a tot un centre educatiu on estudien menors, posar-los en la diana, a elles, ells i l’equip docent i directiu, és anar massa lluny”.

Compromís per Paiporta ha recordat que a Paiporta “ja hem vist atacs directes a les comunitats educatives, amb un episodi molt recent d’una pintada dirigida a la direcció d’un centre educatiu, i no es poden normalitzar aquest tipus d’actituds pròpies de matons intolerants que no tenen cabuda en democracia”.

Per tot aixó, Compromís per Paiporta desitja expressar tota la solidaritat amb la comunitat educativa de l’institut objecte d’aquest atac ultra i ha refermat la seua posició contundent en defensa de les polítiques d’igualtat i en contra la misogínia, el masclisme i el negacionisme de la violència de gènere.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.