Holocaust i desmemòria a Picassent

222

El passat 27 de gener l'alcaldessa va participar en un col·legi del nostre municipi en l'homenatge a les víctimes de l'holocaust nazi, en principi aquest és un fet normal, fins i tot destacable i positiu. D'igual manera cal no oblidar que l'estat espanyol de l’època era aliat del règim genocida d'Adolf Hitler. El règim feixista del genocida Francisco Franco va ser un gran aliat dels nazis.

És molt curiós que l'alcaldessa del PSPV Na Conxa Garcia aparega en aquests actes, però és més curiós que no es reconega com mereixen a dos veïns de Picassent; Ramón Romaguera i Juan Díaz Soria presos en el camp de concentració de Mauthausen-Gusen on van ser empresonats i torturats. Com a mínim haurien de tindre un carrer cadascun en la nostra població com a símbol de resistència contra el genocidi nazi, tot i això només tenen una simple pedra en el cementeri… Lamentablement, aquest exercici de desmemòria no ens sorprén.

El passat 27-04-2021 amb número de registre 6300/2021, vam pregar a l'alcaldessa del PSPV-PSOE Na Conxa Garcia, un espai cèntric on es puga recordar a Guillem Agulló i Salvador, assassinat per un grup neonazi 1993. En aquell prec sol·licitàvem més coses; també sol·licitàvem una declaració institucional condemnat les últimes amenaces de mort a l'ex Vicepresident del Govern Espanyol Pablo Iglesias i Turrión, al ministre de l'interior Espanyol Fernando Grande-Marlasca, a la directora general de la Guàrdia Civil Maria Gámez i Gámez i a la ministra Reyes Maroto, i una declaració institucional per declarar Picassent poble lliure de feixisme. Com era d'esperar ni l'alcaldessa ni l'equip de govern s'ha pronunciat sobre aquest prec. Encara sort que quasi tots els amenaçats són càrrecs de PSOE i no d'un altre partit. No condemnen el feixisme d’ara mateix però després apareixen en els col·legis explicant i condemnat el nazisme de fa 77 anys… Aquest fet ens resulta, com a poc, curiós.

Per a nosaltres, Esquerra Republicana del País València a Picassent, ens sembla una falta de respecte aquest tipus d'actituds, una falta de respecte als qui van lluitar contra les tropes del genocida Adolf Hitler, una falta de respecte amb els qui van lluitar contra les tropes de genocida Francisco Franco aliat dels nazis, i una falta de respecte contra amb els qui mantenim la lluita antifeixista, cada dia a les nostres places i carrers.

Recordar que el Partit Socialista era, els seus inicis, antifeixista i republicà. Que ha canviat? El PSPV-PSOE està blanquejant el feixisme al País Valencià? El que és clar és que el PSPV-PSOE fa una xicoteta picada d'ullet a cap a la dreta fent ús les dues cares de la moneda segons li convinga.

Res nou baix el sol.

 [ Juan Antonio Cosin | Portaveu ERPV a Picassent ]

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.