Oltra visita la fàbrica de teixits tradicionals i indumentària valenciana Vives i Marí a Xirivella

1078

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha visitat la fàbrica de teixits tradicionals i indumentària valenciana Vives i Marí a Xirivella, on ha destacat que les festes i les tradicions valencianes "no solament són font de cultura i d'art sinó també de disseny, creativitat i creació d'ocupació en les diferents fases del procés dels teixits valencians".

Oltra visita la fabrica Vives y Marí de XirivellaEn el seu recorregut per les instal·lacions d'aquesta fàbrica, dedicada a l'ofici de l'art de la seda i a la creació i confecció de vestits valencians, la vicepresidenta ha pogut conèixer tot el procés de fabricació de teixits.

La vicepresidenta ha destacat "el suport del Consell al sector tèxtil valencià", que amb 2.303 empreses converteix a la Comunitat Valenciana "en la tercera regió exportadora de tèxtil per a la llar d'Espanya". Aquestes dades econòmiques de la indústria tèxtil, ha assenyalat, "evidencien el pes i el motor d'aquest sector en l'economia valenciana amb prop de 460 milions a l'any en exportacions".

Oltra també ha animat a totes les valencianes i valencians a "consumir productes de la terra i a conèixer tot el procés de treball, esforç, creativitat i disseny en l'elaboració de la indumentària valenciana".

Des de 1950, 'Vives i Marí' és una empresa situada en la localitat valenciana de Xirivella dedicada al disseny, fabricació i distribució de teixits i teles de gran qualitat, sobretot sedes, espolines i teixits d'alta costura. A més, exporta a llocs com Estats Units o els Emirats Àrabs.

Esta fàbrica de teixits tradicionals i indumentària valenciana es un dels majors proveïdors de teixits a Espanya i una de les empreses capdavanteres en l'elaboració de seda per a la indumentària regional a la Comunitat Valenciana i la resta d'Espanya, elaborant per a açò teixits exclusius.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.