Meliana celebrarà enguany l’edició que fa vint de la seua Fira Agrícola i Comercial (Fimel)

28590

Meliana serà de nou visita obligada el tercer cap de setmana de setembre, els dies 20, 21 i 22 en una nova edició de la seua Fira Agrícola i Comercial (Fimel) que celebra els 20 anys.

FIMEL 2018La fira d’aquestes característiques pionera de la comarca va començar l’any 2000 amb el canvi de mil·lenni. Des d’aleshores, FIMEL ha sigut una referència a l’Horta Nord i una cita obligada per a molts veïns i moltes veïnes dels pobles de la zona.

La inauguració serà el divendres 20 de setembre, de vesprada, i està previst que en l’acte participe la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà. Esta edició homenatjarà la Farmàcia Gloria Gil, el llaurador Ramon Ruiz i l’entitat degana del municipi, l’Associació el Casino l’Amistat, amb 110 anys d’existència.

Així, el comerç local estarà representant per l’Associació de Comerciants i Professionals de Meliana (MAC), que tindrà estand propi on es podrà visitar la ja tradicional exposició de fotografia. A més hi haurà els estands de molts comerços associats i d’altres comerços locals i de fora del municipi. La previsió és mantindre el nivell d’expositors dels anys anteriors, al voltant de la seixantena. Pel que fa a l’agricultura, les activitats estaran centrades en l’estand del Consell Agrari.

Els responsables de FIMEL han preparat una programació molt variada per a tots els públics i molt participada pel teixit econòmic, associatiu i cultural del poble. Així, els serveis d’emergències i els bombers faran un desplegament d’efectius amb diferents activitats; l’IES La Garrigosa farà un taller d’extracció de llavors i l’empresa Schneider electric farà un taller de promoció de l’enginyeria entre la gent jove; la Unió de Llauradors farà una xarrada sobre la incidència de Mercosur i hi haurà demostracions de taekwondo, spinning i colpbol. A més del passacarrer de l’escola de tabal i dolçaina, el concert de l’Associació Amics de la Música o el teatre de Peloki. L’actuació del grup Els Jóvens tancarà enguany la fira diumenge de vesprada.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.