Els Museus Festius de València marquen un nou rècord de visitants amb 21.632 en octubre

378

Els museus festius de València han registrat 21.632 visites durant el mes d’octubre, una xifra que bat de nou el rècord històric d’estos espais culturals. El Museu Faller ha trencat tots els registres amb la millor dada mensual en un segon semestre en tota la sèrie històrica. “Estes xifres rècord demostren que la gestió del govern de Joan Ribó per les festes de la ciutat, tractant-les com a cultura, troba suport en la ciutadania i el turisme”, ha destacat el regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset.

Museu del Corpus – Casa de les Roques

Al capdavant dels museus festius de la ciutat repetix el Museu Faller de València, amb 11.502 visitants durant el mes d’octubre, període en el qual, a més de rebre al turista 100.000 de l’any 2018, ha superat també la barrera dels 109.253 visitants registrats durant tot l’any anterior, i que fins ara suposava l’acumulat anual més gran de la història d’este museu. Enguany ja s’hi ha registrat 109.636 visites en només 10 mesos.

A més, la dada d’octubre és la primera de tota la sèrie històrica del Museu Faller que supera els 10.000 visitants en un mes del segon semestre de l’any. L’inici de la segona edició del ‘Versafalles’, dirigida als centres escolars, la clausura de l’exposició temporal ‘Els Puche: arrels de falles’ i la creixent demanda de les comissions falleres per conèixer i gaudir del museu, han contribuït a l’increment del 24,6 % de visites registrades respecte al mes d’octubre de l’any passat.

Museu Faller de València

D’altra banda, el museu de la Setmana Santa Marinera, amb 1.460 visites en octubre, presenta també la millor dada d’este mes de tota la sèrie històrica, amb un increment de visites pel que fa al mateix període de 2017 del 65 %. La recent reforma museològica, amb la instal·lació de panells interactius i un nou vídeo sobre la festa gran dels Poblats Marítims, han sigut factors determinants en una pujada de xifres que Fuset ha qualificat com a espectacular.

Paco Carles acompanya Sandra Gómez, Anaïs Menguzzato i Pere Fuset en la reobertura del Museu de la Setmana Santa Marinera

Pel que fa al Museu del Corpus-Casa de les Roques també torna a revalidar la seua millor dada, amb 8.670 visites el mes passat. La inauguració de la nova exposició temporal dedicada a la fotografia de Luz Martín sota el títol ‘La corona sonora’, així com les opinions positives expressades pels visitants en els canals específics de viatges i la creixent valoració d’este museu singular per part del públic valencià han sigut decisius per a obtenir de nou unes dades tan positives, que suposen un increment del 10% pel que fa a l’any anterior.

Fuset ha destacat que “darrere d’estes xifres s’amaga l’esforç diari d’un equip humà i professional, que possibilita estos resultats i que treballa amb il·lusió per a traslladar un coneixement més profund de les nostres festes més emblemàtiques i, al mateix temps, oferir una experiència de qualitat a les persones que s’acosten als nostres museus, posant en valor un patrimoni cultural i històric singular”. Fuset ha considerat per acabar que “dades com estes exemplifiquen com la gestió de la cultura festiva de la ciutat viu el seu millor moment”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.