El Museu del Palmito d’Aldaia s’adhereix a la Xarxa de Museus Etnològics Locals de la Diputació

884

La Junta de Govern de l’Ajuntament d’Aldaia ha aprovat per unanimitat l’adhesió del Museu del Palmito d’Aldaia (MUPA) a la Xarxa de Museus Etnològics Locals de la Diputació de València. La citada xarxa és una estructura cultural museística que té com a principal objectiu crear un espai de comunicació, cooperació, assessorament i formació entre el Museu Valencià d’Etnologia (Muvaet) de la Diputació i els ajuntaments, mancomunitats i consorcis gestors de museus locals o comarcals.


La integració del MUPA a la xarxa de museus  de la Diputació pot contribuir a la millora i consolidació de les activitats del museu d’Aldaia en tasques, com ara, la formació i gestió museística, propostes expositives, cooperació amb altres museus, restauració de fons, comunicació, difusió d’activitats, inventari i catalogació, i d’altres.

Així mateix, l’adhesió del MUPA a la xarxa comportarà diversos serveis oferits per la diputació a través del Muvaet. Entre altres, la realització de seminaris tècnics de formació i de gestió museística, l’assessorament en matèria de projectes museològics o museogràfics, o bé l’adequació d’espais expositius o reformes del museu, així com en projectes educatius, màrqueting i comunicació.

I també la cooperació en matèria d’inventaris i catalogació de les col·leccions del museu, projectes de cooperació entre diferents museus, exposicions itinerants del Muvaet, subvencions per a renovació de material inventariable i activitats de producció d’exposicions, educatives i de difusió.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.