El Museu Comarcal de l’Horta Sud, en TVE

572

El programa Agrosfera, que s'emet els dissabtes de matí en La 2 de Televisió Espanyola, ha passat, entre altres llocs representatius de la producció sedera valenciana, pel Museu Comarcal de l'Horta Sud. Amb una interessant experiència, l'equip de rodatge ha conegut els detalls de la sericicultura o cria de cucs de seda valenciana, activitat tradicional que va estar molt arrelada en la nostra cultura i una tasca complementària a l'agricultura que es va desenvolupar a les comarques de l'Horta, Camp de Túria, la Safor, la Canal de Navarrés, la Ribera...

El Museu Comarcal de l’Horta Sud, en TVECarlos Fernández Bielsa, president del Consorci del Museu Comarcal de l'Horta Sud, ha aprofitat esta visita per a destacar la necessitat de transmetre tots els coneixements vinculats a aquesta tradicional activitat, des de la importància de les moreres al paisatge valencià dels segles XV al XIX, fins a la gran riquesa lingüística i la saviesa popular que ha passat de generació en generació.

Amb aquesta finalitat, des de fa anys, el Museu Comarcal de l'Horta Sud organitza la Campanya La Memòria de la Seda. Una opció enriquidora per conéixer el cicle vital dels cucs de seda. I aprendre així a criar-los a casa o l’escola, a l’autèntica manera de l’Horta Sud, i recuperar i mantindre la memoria de la seda valenciana.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.