Museros complementa la vigilància als camps de taronges amb seguretat privada per evitar robatoris

925

El terme municipal de Museros és el tercer en extensió de l’Horta Nord, 1.245 hectàrees  (14.940, 6 fanecades valencianes) amb 200 kilòmetres de camins rurals. Actualment, predomina el cultiu del taronger i cada campanya, sumat a la problemàtica agrícola d’envelliment de la població llauradora i preus baixos, s’afegeixen els temuts robatoris de fruita que enerven els productors.

seguretat-privada-a-muserosEs tracta de delictes que van des d’uns centenars de kilos de taronja fins a camps complets amb un elevat nivell d’impunitat. A tot això s’afegeixen robatoris de coure, metall, etc. A pesar de la implementació dels equips ROCA de la Guàrdia Civil, que miren de controlar el mercat il·legal de fruita, i la labor de la Policia Local que és la que té la responsabilitat de la vigilància dels cultius, “l’extensió del terme municipal fa que les forces de seguretat es troben desbordades a l’hora de fer front a aquest problema que s’afegeix als propis d’un sector ja de per si molt tocat”, expliquen des de l’Ajuntament.

Per axiò, s’ha decidit contractar una empresa de seguretat privada durant els 45 dies de recollida de la taronja per tal de reforçar la vigilància dels camps i evitar robatoris. Es destinaran un total de 4.846 euros per a la contractació d'aquest personal extra que vigilarà els camps durant 5 hores al dia per complementar als efectius de la Policia Local ja que els lladres coneixen les rutines dels agents municipals i aprofiten les hores que es dediquen a altres tasques per tal d'efectuar els robatoris.

La Regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament de Museros, amb el suport del Consell Agrari Municipal de recent creació, pretén encarar el problema des de diversos angles i a tal efecte s’han posat en marxa diferents mesures com podrien ser cartografiar i numerar els camins rurals, els nous protocols de vigilància de la Policia Local durant la campanya de la taronja, el nou Reglament de Tancament de Camins, les reunions de coordinació amb les forces de seguretat i les campanyes d’informació als agricultors.

A pesar d’aquestes mesures, s’ha estimat conveniente reforçar la vigilància sobre el terreny i, amb l’entrada de l’any 2017, s’ha decidit contractar efectius de seguretat privada de l’empresa Épsilon Seguridad per tal que vigilen les zones de cultiu durant la temporada citrícola que s’estén fins a ben entrat l’abril.

Es tracta de personal format en guarderia rural, amb modernes tecnologies i en contacte en tot moment amb la Policia Local i la Guàrdia Civil. “Es pretén establir una estratègia coordinada que perseguisca més eficaçment aquesta plaga que pateixen els productors de cítrics tradicionals que per circumstàncies diverses, com el minifundi, i per la situació econòmica actual, no poden es poden plantejar mesures de seguretat més eficients com el tancament de les parcel·les”, expliquen des de l’Ajuntament.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.