Moncada presenta davant la ciutadania els primers pressupostos participatius

759

El saló de Plens de Moncada va acollir ahir, dimarts 25 de juliol, la presentació de les propostes veïnals per als pressupostos municipals de 2017 que, per primera vegada, seran participatius, donat que tenen en compte algunes de les iniciatives proposades pels veïns i veïnes a través del procés de participació desenvolupat a la ciutat.

En la trobada, presentada per l’alcaldesa de Moncada, Amparo Orts, va fer un resum del mode en què s'ha desenvolupat la iniciativa i va recordar algunes dades rellevants, com que han format part dels tallers i entrevistes més de 30 col·lectius i associacions, així com les accions realitzades a peu de carrer per conéixer l'opinió de la ciutadania.

Tot seguit, els regidors i regidores delegats de cada departament explicaren quines idees de les proposades pels veïns i veïnes es realitzaran amb partides econòmiques definides al pressupost, així com el termini necessari per a desenvolupar-les. Per exemple, es millorarà l’enllumenat públic de la localitat, es remodelarà el carrer Quart, augmentarà el parc de contenidors per a afavorir el reciclatge, es farà públic el mercapàrquing de Ferran el Catòlic i l'avinguda de la Mediterrània es restringirà al trànsit rodat; es treballarà sobre un nou model d'escola esportiva i augmentaran les ajudes d'emergència.

També està previst atendre altres demandes veïnals, com ara fer rutes pel Barranc del Carraixet, redactar el Pla d'Igualtat, fer campanyes de sensibilització o treballar el reglament del Consell de la Dona, entre altres.

Finalment, prengueren la paraula els veïns i veïnes presents, que suggeriren altres qüestions, com ara la neteja dels barris del Pilar i dels Dolors, l’esporga d'arbres que embruten propietats particulars, la neteja del barranc del Carraixet, el foment dels horts urbans, la instal·lació d’un ecoparc i la col·locació de fonts per a beure als parcs i jardins de la ciutat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.