Moncada organitza la I Jornada de portes obertes al jaciment del Tòs Pelat

0
506

L’Ajuntament de Moncada ha organitzat per al pròxim diumenge 26 de febrer una visita guiada al Tòs Pelat, dins la celebració de la I Jornada de Portes Obertes en este emplaçament històric. A les 11 hores tindrà lloc una passejada amb eixida des de l’Ermita i a les 12 s’iniciarà l’activitat al jaciment.

Els veïns i veïnes que participen podran conéixer les restes d’esta ciutat íbera que va estar habitada entre els segles V i IV abans de Crist. A la zona es poden visitar dues cases i part del sistema defensiu que envoltava el poblat. Es tracta d’un espai natural de gran vàlua cultural que forma part de la Ruta dels Íbers de València.

Les persones assistents també podran gaudir de tallers d’arqueologia, ceràmica, indumentària i numismàtica, així com de l’actuació en directe del grup Ovidi Twist, que interpretarà alguns temes en llengua íbera.

L’acte, organitzat per l’Ajuntament de Moncada amb la col·laboració de la Diputació de València, estava previst que es realitzara en desembre, però s’hagué d’ajornar per les inclemències meteorològiques. La jornada completa la conferència titulada Les intervencions arqueològiques al jaciment arqueològic del Tòs Pelat, en homenatge a Vicent Castellano, a càrrec del director del Museu Arqueològic Municipal de Moncada, Josep Maria Burriel, celebrada el 17 de desembre al saló de plenaris de l’Ajuntament, així com un sopar íber a l’Atzucat que també va estar amenitzat per un concert temàtic a càrrec dels Ovidi Twist.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here