No és la primera vegada que el projecte educatiu Persones de Confiança promogut per l’Institut Clara Campoamor d’Alaquàs com una experiència pionera per fomentar la iniciativa emprenedora entre els joves, rep un premi. Esta vegada han estat reconeguts amb una Menció Honorífica del Premi Nacional sobre Innovació Educativa que atorga la Fundació GSD a l’Institut Cervantes de Madrid.
Els joves de quart d’ESO del Programa de Diversificació Curricular, l’alumnat que dóna vida a este projecte, han rebut esta vegada este reconeixement pel treball “Iluminando mi Futuro” a través del qual han treballat el problema de l’abandonament escolar posant en marxa iniciatives de col·laboració escolar, amb Alaquàs i amb altres entitats locals.
El premi el van arreplegar el passat 2 de febrer a l’Institut Cervantes de Madrid el professorat responsable del projecte: Pepa López, Isabel Moreno i David Navarro. En l’acte es va valorar molt positivament que l'alumnat de diversificació curricular ha treballat de forma activa i dinàmica sobre necessitats reals de l'entorn aportant solucions pròpies basades en el treball col·laboratiu i cooperatiu en accions útils per a la comunitat.
Persones de Confiança
La cooperativa Persones de Confiança va nàixer fa set anys com una experiència pionera emmarcada dins del projecte educatiu Empresa i iniciatives emprenedores realitzat per l'alumnat de quart d’ESO del programa de diversificació curricular de l'Institut Clara Campoamor d'Alaquàs posat en marxa per a fomentar la iniciativa empresarial entre els joves.
Es tracta d'un projecte escolar sense ànim de lucre que es dedica a la venda de productes realitzats pels mateixos alumnes així com a la venda de productes conreats en l'hort escolar de l'institut. Els beneficis aniran destinats a un projecte de solidaritat.
El projecte té com a objectiu fer comprendre l'alumnat el concepte d'empresa així com valorar el paper de la persona emprenedora com agent creador de riquesa i motor econòmic. Ajudats també per l'Agència de Desenvolupament Local d'Alaquàs i pel departament de creació d'empreses de l'Ajuntament, els joves han pogut conèixer de primera mà els requisits necessaris per a la creació d'una empresa així com la forma de gestionar-la.
La iniciativa va ser reconeguda també amb el Premi Nacional de “Reporteros en la red” que atorga anualment l’Obra Social Ibercaja. L'objectiu d’aquest premi és facilitar i incentivar la realització d'activitats de renovació i innovació que puguen ser aplicades a centres educatius.
Aquest curs, el projecte es desenvolupa en el grup de 3r ESO PMAR (Programa de Millora de l’Aprenentatge i del Rendiment).