Moncada i Xirivella engreixen la llista d’oferiments per a col•laborar en l’acolliment dels migrants de l’Aquarius

9 lecturas

Els ajuntaments de Moncada i Xirivella han manifestat també la seua predisposició a col·laborar amb la Generalitat en l’acolliment de las 629 persones migrants que el vaixell Aquarius va rescatar al Mediterrani i que el Govern d’Espanya a acceptat acollir.

Segons l’alcaldessa de Moncada, Amparo Orts, “els governants hem d'actuar amb celeritat i responsabilitat davant crisis humanitàries com aquesta. Ja fa 3 anys que Moncada es va oferir com a ciutat acollidora quan la crisi a Síria. Lamentablement, aquesta voluntat va quedar en no res gràcies a Rajoy i al PP, que van decidir posar-se d'esquenes i fer com si no estigueren morint desenes de persones cada dia al Mediterrani”.

“Ara tornem a mostrar que som una ciutat solidària i ho fem amb la seguretat que el Govern socialista estarà a l'altura de la dignitat que ha demostrat aquest país tantes vegades. Les persones son la nostra prioritat, vinguen d'on vinguen”, relata Orts a les xarxes socials.

Per la seua part, Podem Montcada ha registrat en l'Ajuntament una petició per a l’equip de Govern i tots els grups polítics al fet que s'acullen al protocol de ciutat refugi (habilitació d'albergs, dotació econòmica, atenció sanitària i psicològica). “Perquè Montcada com a ciutat refugi que és, faça una mica més allà de declarar-se així”, declaren.

L'Ajuntament de Xirivella s’ha posat a disposició de la Generalitat i de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per a ajudar en l’acollida de les persones migrants del vaixell Aquarius. Així ho ha comunicat l’alcalde, Ricard Barberà, a les institucions esmentades i a diverses ONG municipals.

L’ajuda del Consistori consistiria en la cessió d'espais municipals per a l’acollida i destinar recursos de la Regidoria de Benestar Social. També s'ha començat a coordinar les famílies i entitats disposades a acollidor estes persones. De fet, l'Ajuntament ha habilitat un correu electrònic per a aquelles persones o organitzacions que vulguen col·laborar de manera voluntària.

Els treballs de coordinació d'esta acció els du a terme l'alcalde de Xirivella, Ricard Barberà. “Necessitem una visió solidària i compromesa del món. Els que hui fugen de la guerra i la misèria podríem ser nosaltres mateixos. De fet ja ho vam ser en dècades anteriors quan alguns dels nostres fugien de la guerra civil i després de la dictadura franquista a França o altres llocs del món”, ha explicat l'alcalde.

Xirivella es va sumar a la xarxa de ciutats d'acollida el setembre de 2015, en aquell cas davant la tragèdia humanitària que, encara hui, patixen milers de persones de Síria i d'altres països fronterers amb Europa.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí