Moncada forma un equip públic d’intervenció integral contra la violència de gènere

873

Moncada s’ha unit a la xarxa d’ajuntaments de ‘Més segures, més iguals’, el programa creat per la consultora d’igualtat Equality Momentum per a formar equips multidisciplinaris especialitzats a erradicar la violència de gènere.

Una quinzena de professionals de l’àmbit públic (Policia Local, Guàrdia Civil, serveis socials, centres educatius, sanitat…) han completat aquest curs per a aconseguir una actuació municipal coordinada, integral i eficaç.

‘Més segures, més iguals’, que ha sigut homologat per l’Institut Valencià d’Administració Pública (IVAP) i es finança gràcies al Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, consisteix en una formació impartida per les juristes i expertes en igualtat Ana Julián i Elisa Iniesta.

Després de setmanes de treball col·lectiu, el següent pas ha sigut establir una taula local i redactar un protocol d’actuació municipal específic contra la violència de gènere. “Ara estem més preparades per a atendre les dones i acabar, d’una vegada per sempre, amb la violència de gènere”, ha destacat Feli Bondia, regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Moncada.

Així, a partir d’ara, serà possible realitzar un seguiment més exhaustiu sobre la lluita contra la violència de gènere en Moncada. A més a més, aquest programa permet activar fonts de detecció i garanteix una millor atenció a les dones en situació de maltractament, així com a les seues filles i fills, ja que estableix persones de referència, les quals tenen el coneixement necessari per a un correcte acompanyament en el moment de la denúncia, en el procés de recuperació i en el moment en què l’agressor ix de presó.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.