Mislata aprova la moció de Compromís per eliminar els símbols franquistes al municipi

506

El ple de Mislata va aprovar anit la moció de Compromís per què s’eliminen els símbols franquistes a la vila de Mislata. Això implica la retirada de les plaques falangistes i el nom dels carrers de personatges que van represaliar demòcrates a la Guerra Civil.

El nou Govern valencià ha redactat uns nous decrets que impulsen la llei de Memòria històrica abandonada per l’anterior govern del PP i faciliten la tasca d’eliminació d’aquests símbols als ajuntaments. Així mateix, en la moció, Compromís per Mislata demana realitzar un cens de vestigis i símbols d’exaltació del franquisme per facilitar la retirada dels mateixos en col·laboració amb la Direcció General de Reformes Democràtiques.

“Des de Compromís per Mislata demanem que aquesta moció s’acomplisca el més prompte possible i que tots els veïns de Mislata deixen de tindre al seu carrer símbols d’un temps de foscor del nostre país”, explica Javier Gil, regidor portaveu: “des de Compromís farem tot els possibles en la realització del cens de símbols perquè aquests siguen cosa del passat i deixen de ser un part de la decoració del nostre poble. Així com urgim al govern local a què complisca aquesta moció al més prompte possible”.

Una altra moció que va ser aprovada a instàncies de Compromís per Mislata va ser que l’Ajuntament de Mislata lluite contra el bullying escolar, si bé és cert que ja hi ha un programa en l’àmbit de Secundària, Compromís demana que s’amplie a Primària per a prevenir aquest problema des del primer moment. “A més a més vàrem demanar que les accions es dirigisquen també als educadors i mares i pares dels estudiants”, explica Gil.

Per a Javier Gil, “hem de lluitar contra tot tipus d’assetjament escolar en totes les seues formes, i no només als instituts com ara, també hem de fer un pla de prevenció a primària per eradicar aquesta xacra de soca-rel”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.