Més de 500 xiquets participen en la Jornada de Convivència i Jocs Tradicionals valencians de les falles de Torrent

0
107

Tot un èxit. Així es pot de qualificar la Jornada de Convivència i Jocs Populars valencians que el O.A.M. de Junta Local va organitzar per a celebrar “la volta al col·le” fallera. Les 29 comissions de Torrent van participar activament en este acte que va servir per a donar el tret d’eixida al nou curs faller després de les vacacions d’estiu.

IMG_2734b

 L’àgora de Parc central va obrir les portes per a acollir una jornada infantil de jocs tradicionals valencians. Més de 500 xiquets, organitzats per edats i mesclats amb altres xiquets de diferents falles, van passar un matí ple de diversió en què no va faltar el sambori, els xapes, la corda i les trompes (que es van portar de regal a casa), entre altres molts jocs.

 Després de l’esmorzar gratuït als participants, junt amb els seus monitors delegats van començar a jugar durant més de dos hores i van passar per totes les estacions de joc. Des del O.A.M. de Junta Local Fallera s’ha organitzat per primera vegada este projecte, junt amb l’Oficina d’Ús i Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Torrent i en col·laboració amb totes les falles amb l’objectiu de promoure activitats no competitives entre els més menuts de cada comissió.

IMG_2747b

 Al foment d’este ric patrimoni cultural se li va unir la participació del conta-contes Llorenç que va delectar als més xicotets amb els seus contes i “rondalles”. Al seu torn, els majors també van ser partícips d’este acte de convivència, ja que van ser els  encarregats de desenvolupar el festival de paelles. Gràcies al patrocini d’Arròs La Fallera, Carnisseria Peinado, Llegums filles Pascual Andreu, Aus Torrent, Olipal, junt amb el servici de bar que oferí el restaurant Monte Real, es va poder dur a terme este gran dia, on no va faltar la diversió.

Així, el 14 de setembre, serà recordat com un dia en què les falles de Torrent van celebrar que la cultura i la diversió no estan renyides, sota el llaç d’unió d’este dia de germanor.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.