Més de 40 xiquetes participen en la Cordà infantil de les festes d’Alaquàs

803

La Cordà Infantil, organitzada per l’Associació Amics de la Cordà i l’Ajuntament d’Alaquàs, s’ha convertit amb els anys en un dels actes pirotècnics més importants de les Festes Majors d’Alaquàs: tant pels seus protagonistes com també pel seu objectiu, que tal com ha apuntat el President de l’Associació Damià Taberner Andrés, és “ensenyar a les noves generacions la tradició de la pólvora i fomentar la participació en ella de manera responsable”.

cordà infantil AlaquàsL’Associació Amics de la Cordà d’Alaquàs coordina aquest esdeveniment implicant-se al màxim per tal que els xiquets i xiquetes puguen gaudir de la cita i perquè facen un ús respectuós dels coets. Per això, els ensenyen com emprar-los i realitzen el control. Prèviament, els xiquets i xiquetes han hagut de realitzar el Curs de Consumidor reconegut com a Expert que imparteix la Policia Local d’Alaquàs i l’Associació Amics de la Cordà.

En la Cordà d’enguany s’han cremat un total de 300 dotzenes de coets. A més, es van tirar 10 peces per a cordà tal i com es feia antigament.

Abans d’anar cap al recinte tancat on es va celebrar l’acte, tot el grup es va reunir a la Plaça el Santíssim per vestir-se de la manera més convenient i poder així participar en aquest esdeveniment. Tot el trajecte fins arribar a la gàbia situada a la Plaça d’Espanya va estar il·luminat amb bengales de colors.

Cordà infantil Alaquàs 2018Al recinte, els xiquets es van repartir en 12 punts per a la distribució dels coets. En tot moment van estar acompanyats per un membre de l’associació, responsable de donar la pólvora als xiquets i xiquetes.

@hortanoticias en Telegram

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.