El mercat de Picanya inaugura un espai on els clients poden prendre llibres prestats de forma gratuïta

1232

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha participat, junt amb l’alcalde de Picanya, Josep Almenar, en la inauguració de Llibres Lliures, un espai ubicat al mercat de Picanya proveït de llibres que els clients podran prendre prestats de forma gratuïta.

La iniciativa, impulsada per l’Ajuntament de Picanya, consisteix a ubicar en una parada buida un fons de llibres que procedeixen de donacions particulars, que es posen a disposició dels ciutadans amb l’objectiu de fomentar els hàbits de lectura.

La varietat de títols i de temàtiques ofereix literatura infantil, juvenil i també novel·la, assaig, poesia, llibres de viatges i de cuina, en valencià i castellà. D’aquesta manera, el mercat municipal adopta un caràcter lúdic que permet conciliar les compres familiars amb un espai de diversió cultural. Els Llibres Lliures no es compren ni es venen: es lligen i s’intercanvien.

Carmen Amoraga ha aplaudit la posada en marxa d’aquest projecte municipal perquè és una aposta original que anima els ciutadans a llegir. “És com si els llibres isqueren a buscar lectors en introduir-los en un entorn que no és l’habitual, com el mercat”, ha assenyalat.

Ha agregat que ‘Llibres Lliures’ és un projecte que podria ser replicat en molts altres mercats municipals valencians ja que és una magnífica forma de dotar-los d’un al·licient cultural a través de la literatura.

L’Ajuntament de Picanya treballa en la dinamització del mercat municipal des que es va crear, amb diferents campanyes comercials per a dinamitzar les vendes i potenciar el xicotet comerç. “Llibres Lliures és una iniciativa que impulsarà el mercat municipal com un pol d’atracció dels veïns”, consideren.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.