Meliana millora la seua entrada i eixida en la nova rotonda del carrer Garrigosa

778

L’Ajuntament de Meliana ha executat la rotonda del carrer Garrigosa, que suposa una millora important de la circulació i de la seguretat viària en un punt d’entrada i d’eixida al municipi per l’est, un encreuament per on transcorre, a més, el carril bici de la Via Xurra València-Puçol i per on passarà també el futur Anell Verd metropolità.

Meliana millora la seua entrada i eixida en la nova rotonda del carrer GarrogosaL’obra, realitzada per l’empresa Vilar Chasán, ha costat 52.000 € i s’ha finançat amb la subvenció de la Diputació de València corresponent a les inversions financerament sostenibles IFS-2016.

En este eix ja es van realitzar les obres d’urbanització de la confluència dels carrers Sol i Garrigosa i l’aparcament dissuasiu de la plaça de la Llibertat. I esta tardor es posaran en marxa les obres d’obertura del carrer València fins al pas a nivell de l’estació del metro i les obres de millora del c/ Juli Benlloch.

Segons l’alcalde de Meliana, Josep Riera, “era una obra molt necessària per ser un punt de confluència important de la circulació, tant de vehicles de motor com de bicicletes i vianants, i calia millorar-ne la seguretat, a més de la proximitat de l’escoleta infantil municipal i de l’IES La Garrigosa. L’obra forma part de les actuacions previstes en l’eix de comunicació oest-est del nucli urbà”.

Riera explica que “a les obres de la rotonda de la Garrigosa també hem fet una actuació de millora de l’evacuació de les aigües pluvials, en ser un punt tradicionalment sensible a alguns embassaments d’aigua en episodis de pluges fortes en estar el pas de l’antiga via Xurra, hui carril bici, més elevat per l’antic talús de la infraestructura ferroviària”. Queda per fer la plantació de l’arbrat i de la vegetació corresponent a l’actuació, que es farà en passar l’estiu.

4 grans obres esta legislatura

Esta es una de les 4 actuacions que, segons Riera, “ anem encadenant amb altres a mesura que anem finalitzant-ne l’execució”. Ara, s’han finalitzat les de la rotonda, l’accés i el pàrquing del poliesportiu i el CEIP El Crist, el Centre Integral de Majors (fins ara Llar dels Jubilats) i el canvi de portes i finestres del CEIP El Crist. I ja estan en marxa la construcció de nínxols del cementeri, les obres d’accessibilitat dels camins escolars segurs i, en breu, l’obertura del carrer València i la millora del carrer Juli Benlloch i les obres de rehabilitació del palauet de Nolla. A més de l’obra important i d’envergadura del pavelló cobert multiusos que està a mitjan execució.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.