Meliana transforma la nova edició de seua setmana gastronómica en una mostra per la pandèmia

0
17 lecturas

La quarta edició del Menja’t Meliana, la setmana gastronòmica del municipi que normalment se celebrava al febrer, es transforma en una mostra per a servir com revulsiu al sector de la restauració en temps de pandèmia, segons ha explicat la regidora de Foment Econòmic, Amparo Martí.

Concurs Paella Fetge MelianaEl certamen s’allargarà més dies i tindrà lloc des del dilluns 22 de març fins al diumenge 4 d’abril. L’esdeveniment començarà el 22 de març mateix amb la Mostra de Paella de Fetge de Bou i Postres de Cacau del Collaret, que enguany substitueix el concurs que, per raons sanitàries, no es podrà celebrar com en les edicions anteriors.

La mostra de la paella de fetge de bou tindrà exclusivament una finalitat promocional i de projecció de la gastronomia i restauració de Meliana clarament vinculades a l’horta.

Amb aquesta finalitat, a esta Mostra participaran només alguns dels restaurants del club de producte Tastem l’horta de Turisme de l’horta-Turisme Carraixet. Concretament, El Racó, Ca Xoret i la Barraca Montoliu (Meliana); Jadelu (Foios) i La Lluna (Almàssera).

Per a la celebració de la mostra, s’ha buscat un marc singular de l’horta i del municipi, concretament el pati del palauet de Nolla, per garantir les mesures sanitàries amb l’ús d’un recinte tancat, sense públic i amb els protocols pertinents.

Paralelment durant aquests dies també es celebrarà la setmana gastronòmica amb 7 dels restaurants de Meliana. Concretament, el Baret de Roca, Napicol, Ca Pepico i Ca Xoret, els quatre al nucli rural de Roca; i el Racó, el Gurugú i la Barraca Montoliu al nucli de Meliana.

Martí ha explicat que als menús elaborats per cada restaurant tindran una presència destacada els productes de l’horta de proximitat i de la temporada d’hivern, "com ara la carxofa, la carabassa, la taronja, les faves, la floricol, les creïlles, les cebes i d’altres. Tot, seguint l’esperit i el sentit d’un certamen arrelat al magnífic entorn de l’horta i al bon fer de llauradors i llauradores”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí