Meliana realitza diverses obres en prevenció de possibles avingudes d’aigua

4 lecturas

L’Ajuntament de Meliana ha estat realitzant diverses actuacions de prevenció d’avingudes d’aigua després que les pluges de final del 2016 i principi del 2017 van ocasionar diferents desperfectes i problemes, especialment al camí de la Mar i al nucli de Roca, però també en diferents camins d’hora i la platja.

Camí de la Mar Meliana obrasL’actuació més important que estem portant endavant és un ramal de connexió entre dos séquies paral·leles als dos costats del camí de la Mar que permetrà regular i distribuir l’aigua en el cas de fortes pluges i d’avingudes, amb la finalitat d’evitar els embassaments d’aigua a l’entrada del nucli de Roca”.

Esta actuació s’està fent de manera coordinada entre l’Ajuntament, la Séquia de Montcada i l’empresa Global Omnium, concessionària del sanejament. Les obres s’està fent ara a l’estiu, abans de les pluges i en previsió de les tempestes de la tardor. A més s’han fet actuacions de regulació dels albellons al nucli de Roca i s’ha netejat tots els tubs de les séquies que transcorren per davall de la infraestructura ferroviària de Renfe perquè l’aigua córrega amb normalitat. Al seu dia, també es van netejar les goles de la platja i es fa adequar el front litoral afectat pels temporals de la mar.

Pròximament hi ha prevista l’actuació en alguns dels camins d’horta més afectats per les pluges. L’alcalde de Meliana Josep Riera remarca que “per a fer front a estes actuacions, hem comptat amb diferents subvencions específiques, tant de la Generalitat com de la Diputació que, en total, sumen uns 112.000 €, una col·laboració molt important que demostra la proximitat de les institucions als problemes dels municipis”.

Riera recordà que les obres recentment executades de la rotonda de la Garrigosa també s’ha inclòs una actuació de prevenció d’avingudes a la zona.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí