Els pressupostos de Meliana de 8 milions compta en un capitol d'inversions superior als 5 milions

1083

L’equipo de govern de Meliana format per Compromís, PSPV-PSOE i Unides Podem-EU ha aprovat els pressupostos i la plantilla de l’Ajuntament per al 2021, que es consolida un pressupost per damunt dels 8 milions d’euros, concretament 8.066.464,49 euros.

Meliana AyuntamientoEls pressupostos de Meliana, segons la regidora d'Hisenda, Maria Pilar Asensio, permeten donar resposta a la situació extraordinària generada per la crisi sanitària “però també permeten continuar desplegant els programes i les actuacions planificades per l’Ajuntament per a millorar Meliana”.

Els comptes han contemplat una part molt important dedicada a l’àrea social, que supera el milió d’euros, que inclou l’equip base i el contracte programa de serveis socials, però també un augment de les ajudes socials.

Un àmbit important també és l’econòmic i de l’ocupació en el pressupost per a poder continuar els projectes emblemàtics de la fira agricola i comercial (FIMEL), o la setmana gastronòmica Menja’t Meliana. També s’ha contemplat la part municipal del Pla Resisteix, que es completarà amb les aportacions de la Generalitat i de la Diputació, Respecte de l’àmbit de l’ocupació, s’ha previst el pla d’ocupació municipal i també s’incorporaran els diferents programes de Labora (ECOVID, EMPUJU o EMCORP).

Un dels aspectes destacables en aquest pressupost és l’augment de les partides de la neteja viària i recollida dels residus sòlids urbans o del manteniment de parcs i jardins per a poder fer enguany les noves licitacions.

Una altra de les novetats és la incorporació del pressupost de l’Institut Municipal de Cultura al pressupost de l’Ajuntament, en passar de ser un organisme autònom a Servei de Cultura de l’Ajuntament de Meliana.

5 milions en inversions

El capítol d’inversions supera àmpliament els 5 milions d’euros amb la construcció del centre de dia per a persones majors, la millora de l’accessibilitat al nucli de Nolla, la instal·lació de plaques fotovoltaiques en diversos edificis municipals, el canvi de la gespa del camp de futbol, la construcció de nínxols al cementeri, la millora de la connexió del sanejament al c/ Furs o la millora de l’antic col·legi Pius XII.

Esta partida anirà creixent amb projectes com la rehabilitació del nou edifici per a l’àrea de Serveis Socials, el pla Edificant dels col·legis del Crist i del Mediterrani o l’execució del clavegueram del nucli de Roca. Això serà possibe, segons Asensio, per la incorporació de programes d’altres administracions i del romanent de tresoreria de l’Ajuntament, gràcies a la suspensió de les regles fiscals de la regla de desepesa i de l’estabilitat pressupostària per als anys 2020 i 2021.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.