Meliana aprova un pressupost de 7,1 milions per a 2018, 500.000 euros més que al 2017

1351

L’Ajuntament de Meliana ha aprovat amb els vots a favor de Compromís (7), el PSOE (2) i Assemblea Ciutadana (1) i el vot en contra del Partit Popular (7), els pressupostos municipals per al 2018, de 7.145.905,05 euros. La part més important correspon al capítol de personal, amb 3,8 milions, mentre que la despesa corrent prevista és de 2 milions d’euros. El capítol de subvencions i transferències corrents s’incrementa en 30.000 euros fins els 552.863 euros i, per a inversions, hi ha previstos 573.132 euros, 120.000 més que l’any anterior.

L’alcalde del municipi, Josep Riera, ha declarat que “són uns pressupostos equilibrats que s’ajusten a la planificació de la legislatura i, per tant, estructurats d’acord amb l’estratègia europea de desenrotllament urbà, sostenible i integrat ViuHo que ha estat treballant l’Ajuntament”. Així, centra els esforços, amb més de 100.000 euros, a millorar l’ús i la qualitat de les tecnologies de la informació i la comunicació per a aplicar l’administració electrònica dins del programa pilot i-Ajuntaments de la Diputació.

També es destinen diferents partides a la millora de la mobilitat urbana i de l’eficiència dels edificis municipals per a afavorir l’economia baixa en carboni, en total, uns 300.000 euros. Més de 700.000 euros tenen la finalitat de conservar i protegir el medi ambient, promoure l’eficiència dels recursos i rehabilitar l’espai urbà i el patrimoni. En este cas, destaca l’augment de la partida de neteja viària i recollida del fem fins als 440.000 euros.

L’objectiu de promoure la inclusió social i la lluita contra la pobresa i qualsevol forma de discriminació és el que inclou les partides més importants. Així, en conjunt, l’Ajuntament destina més de 600.000 euros als temes socials i més de 800.000 a Educació, xifres lleugerament superiors a les de l’any passat. D’altra banda, per a potenciar les pime, el comerç i el sector turístic, es preveuen uns 100.000 euros.

Tot i això, el màxim responsable destaca que “estos seran uns pressupostos molt vius que es veuran incrementats de manera notable, tant per programes i inversions que ja hem iniciat i compromés en el 2017, com per actuacions i inversions d’altres administracions que tindran lloc a Meliana”. Hi ha diversos programes d’ocupació iniciats el 2017 que tindran continuïtat en el 2018 i, per tant, s’incorporaran els crèdits corresponents.

El mateix ocorre amb diverses inversions en diferents moments de tramitació i d’execució, com ara la remodelació de la Llar dels Jubilats en Centre Integral de Majors, la prolongació del c/ València fins al pas a nivell de l’estació, l’actuació d’eficiència energètica al CEIP El Crist, la rotonda de confluència del carrer de la Garrigosa amb el carrer de Miguel Hernández, l’adequació de l’accés i l’aparcament al Poliesportiu i el CEIP El Crist, o la reparació de voreres i l’asfaltatge d’alguns carrers del nucli històric.

Però -destaca l’alcalde-, “la construcció del centre de dia, l’adhesió al programa Edificant d’infraestructures educatives o, si és el cas, el pla operatiu Feder de la Generalitat per a la rehabilitació del palauet de Nolla, suposaran incorporacions de crèdit molt importants”. Un fet que encara seria més notable si l’estratègia europea ViuHo, presentada conjuntament amb els municipis de Foios i Albalat dels Sorells, fóra finalment aprovada pel Ministeri d’Hisenda i Funció Pública.

Finalment, Riera conclou que “estem davant dels pressupostos municipals més socials de la història de Meliana, amb major nivell d’inversió prevista i planificada, i amb la pressió fiscal més baixa, almenys dels últims deu anys”. De fet, el quoeficient impositiu de l’IBI urbà, la contribució urbana, del 2018 serà del 0,69 %.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.