El futur centre de Dia de Meliana comença a pendre forma

691

El Centre de Dia de Meliana comença a pendre forma. Després dels treballs de cimentació ara ja es poden veure les estructures i els prefabricats de fusta, palla i revestiments ceràmics. La singularitat del projecte és que serà un edifici públic pioner en bioconstrucció.

centre dia Meliana obresLes obres, adjudicades a l'UTE valenciana formada per Binaria Compañía General de Construcciones SL i Urbanes Infraestructuras SL, suposen una inversió de 3.336.129,79 euros finançats per subvenció de la Diputació de València.

Per a fer este projecte, l'Ajuntament ha facilitat un solar de 4.000 metres quadrats molt ben ubicat, al nord del terme, i ben comunicat en l’àmbit dels municipis de Meliana, Foios i Albalat dels Sorells i envoltat de zones enjardinades. La Diputació ha posat els recursos econòmics per a fer realitat el projecte i, finalment, la Generalitat, per mitjà de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, ha supervisat el projecte i es farà càrrec de la gestió posterior del servei.

Tindrà una capacitat prevista entre 60 i 100 persones

El centre de Dia tindrà una capacitat prevista entre 60 i 100 persones i està plantejat amb itineraris interiors i exterios que conviden a passejar i transitar, molt oberts i amb molta llum natural; amb un jardí interior que funciona com a centralitat, amb molts racons per a passar estones agradables i amb molt de contacte visual amb les zones enjardinades i l’exterior, aspectes que conviden a entrar i a estar.

El nou edifici, que comptarà amb tots els espais i recursos necessaris per a la prestació dels serveis que exigeix la normativa en aquest tipus de centres, està pensat constructivament per a poder alçar en el futur una planta que funcione com a residència.

L'edifici tindrà en compte aspectes mediambientals pel que fa a l’eficiència energètica en aplicar aspectes de bioconstrucció. En aquest sentit, es traballarà amb una estructura i prefabricats de fusta amb aïllant de palla d’arròs i revestiments ceràmics. La singularitat del projecte i del model constructiu, que ja és molt habitual a França i al centre d’Europa, serà pionera a la Comunitat Valenciana i a l’estat espanyol.

Aquesta actuació es contemplava en l’estratègia europea ViuHo de desenrotllament urbà sostenible i integrat (EDUSI) conjunta amb els ajuntaments de Foios i Albalat dels Sorells.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.