El futur centre de Dia de Meliana comença a pendre forma

0
18 lecturas

El Centre de Dia de Meliana comença a pendre forma. Després dels treballs de cimentació ara ja es poden veure les estructures i els prefabricats de fusta, palla i revestiments ceràmics. La singularitat del projecte és que serà un edifici públic pioner en bioconstrucció.

centre dia Meliana obresLes obres, adjudicades a l'UTE valenciana formada per Binaria Compañía General de Construcciones SL i Urbanes Infraestructuras SL, suposen una inversió de 3.336.129,79 euros finançats per subvenció de la Diputació de València.

Per a fer este projecte, l'Ajuntament ha facilitat un solar de 4.000 metres quadrats molt ben ubicat, al nord del terme, i ben comunicat en l’àmbit dels municipis de Meliana, Foios i Albalat dels Sorells i envoltat de zones enjardinades. La Diputació ha posat els recursos econòmics per a fer realitat el projecte i, finalment, la Generalitat, per mitjà de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, ha supervisat el projecte i es farà càrrec de la gestió posterior del servei.

Tindrà una capacitat prevista entre 60 i 100 persones

El centre de Dia tindrà una capacitat prevista entre 60 i 100 persones i està plantejat amb itineraris interiors i exterios que conviden a passejar i transitar, molt oberts i amb molta llum natural; amb un jardí interior que funciona com a centralitat, amb molts racons per a passar estones agradables i amb molt de contacte visual amb les zones enjardinades i l’exterior, aspectes que conviden a entrar i a estar.

El nou edifici, que comptarà amb tots els espais i recursos necessaris per a la prestació dels serveis que exigeix la normativa en aquest tipus de centres, està pensat constructivament per a poder alçar en el futur una planta que funcione com a residència.

L'edifici tindrà en compte aspectes mediambientals pel que fa a l’eficiència energètica en aplicar aspectes de bioconstrucció. En aquest sentit, es traballarà amb una estructura i prefabricats de fusta amb aïllant de palla d’arròs i revestiments ceràmics. La singularitat del projecte i del model constructiu, que ja és molt habitual a França i al centre d’Europa, serà pionera a la Comunitat Valenciana i a l’estat espanyol.

Aquesta actuació es contemplava en l’estratègia europea ViuHo de desenrotllament urbà sostenible i integrat (EDUSI) conjunta amb els ajuntaments de Foios i Albalat dels Sorells.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí