Meliana nomena Anna Lluch filla adoptiva en un emotiu acte i davant de 300 persones

1094

Després que a l’octubre el ple de l’Ajuntament de Meliana aprovara per unanimitat, com a acte formal, el nomenament de la doctora Anna Lluch Hernández com a filla adoptiva de Meliana, este diumenge s’ha celebrat un acte públic de reconeixement perquè poguera participar el conjunt de la ciutadania. Més de 300 persones van voler estar presents en l’acte d’homenatge.

anna-lluch-filla-adoptiva-meliana-2Segons ha explicat l’alcalde de Meliana, Josep Riera, “ha sigut un acte molt emotiu i una iniciativa que a nascut de la ciutadania, molt especialment de les seues pacients i les famílies. De fet, s’hi han adherit a la petició 2.039 persones i 22 entitats i associacions del poble”. La jornada va començar amb la recepció de la doctora Anna Lluch a l’Ajuntament per part de tota la corporació municipal, on va firmar en el Llibre d’Or. Acte en què també va estar acompanyada per la família.

L’acte públic es va celebrar al saló d’actes de l’Espai Cultural del carrer Josep Maria Rausell. Pilar Roig, treballadora de l’Ajuntament i amiga personal de l’homenatjada, ens va acostar a la doctora Lluch des d’una mirada més íntima i personal, de qui destacava que “és el clar testimoni d’una dona que, procedint d’una família senzilla i treballadora, ha aconseguit convertir-se en una reconeguda metgessa i una gran investigadora en el camp de l’oncologia, tot amb molt d’esforç i una gran vocació”.

També van tindre un protagonisme important els seus companys i companyes de professió de l’Hospital Clínic de València, amb una nodrida representació. El també oncòleg, professor i investigador Andrés Cervantes fou l’encarregat de fer una aproximació a la trajectòria professional de la doctora de qui destacava “la seua dedicació i proximitat a les pacients, la implicació en una sanitat pública de qualitat, o la tenacitat en la tasca investigadora per a buscar sempre nous camins, nous tractaments i noves respostes al càncer de mama”.

L’acte també va servir perquè la família i les persones més pròximes a Anna Lluch ens parlaren de la seua trajectòria vital, de les seues inquietuds, en un vídeo on es mostrava una dona familiar, compromesa, senzilla i d’una gran qualitat humana. La regidora i instructora de l’expedient, Maria Pilar Asensio, féu lectura de l’acord de ple de nomenament de filla adoptiva de Meliana i se li va lliurar una escultura commemorativa de l’artista Paco Corell, alhora que se li imposava l’escut de Meliana.

En les seues paraules, la doctora Lluch va mostrar un agraïment molt emotiu i sentit al poble de Meliana pel nomenament i, com ella sempre diu, “este reconeixement, i altres, són un reconeixement a un equip, al col·lectiu important de persones que fan possible que puga desenrotllar la meua professió amb les millors condicions, però especialment és un reconeixement a les malaltes que, amb la seua força i la seua lluita, m’esperonen a continuar investigant i superar els reptes que em presenta el càncer de mama”.

Finalment, l’alcade va cloure l’acte destacant com “el poble de Meliana tenia moltes ganes de fer-li este reconeixement, que també és important perquè es tracta d’una dona i cal valorar el treball i la trajectòria de les dones en un món encara massa masculinitzat”. I va acabar agraint Anna Lluch el fet d’haver triat Meliana per a viure. L’acte es va tancar amb la peça de dansa Vida, dedicada a Anna Lluch, de la Companyia Improvisada.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.