Llum verda a l’adjudicació de les obres per a construir el centre de dia per a persones majors de Meliana

0
2 lecturas

L’Ajuntament de Meliana ha donat llum verda a l’adjudicació de les obres per a la construcció del Centre de Dia per a persones majors al municipi. Les obres començaran aquest mes de gener i s’allargaran durant tot el 2021.

El projecte tindrá una inversió de 3.336.129 euros que executarà la UTE formada per Binaria Compañía General de Construcciones, SL i Urbamed Infraestructuras SL, dos empreses valencianes.

L'Ajuntament facilitarà un solar de 4.000 metres quadrats molt ben ubicat, al nord del terme, i ben comunicat en l’àmbit dels municipis de Meliana, Foios i Albalat dels Sorells i envoltat de zones enjardinades. La Diputació ha posat els recursos econòmics per a fer realitat el projecte i, finalment, la Generalitat, per mitjà de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, ha supervisat el projecte i es farà càrrec de la gestió posterior del servei.

El centre de Dia tindrà una capacitat prevista entre 60 i 100 persones i està plantejat amb itineraris interiors i exterios que conviden a passejar i transitar, molt oberts i amb molta llum natural; amb un jardí interior que funciona com a centralitat, amb molts racons per a passar estones agradables i amb molt de contacte visual amb les zones enjardinades i l’exterior, aspectes que conviden a entrar i a estar.

El nou edifici, que comptarà amb tots els espais i recursos necessaris per a la prestació dels serveis que exigeix la normativa en aquest tipus de centres, està pensat constructivament per a poder alçar en el futur una planta que funcione com a residència.

L'edifici tindrà en compte aspectes mediambientals pel que fa a l’eficiència energètica en aplicar aspectes de bioconstrucció. En aquest sentit, es traballarà amb una estructura i prefabricats de fusta amb aïllant de palla d’arròs i revestiments ceràmics. La singularitat del projecte i del model constructiu, que ja és molt habitual a França i al centre d’Europa, serà pionera a la Comunitat Valenciana i a l’estat espanyol.

Aquesta actuació es contemplava en l’estratègia europea ViuHo de desenrotllament urbà sostenible i integrat (EDUSI) conjunta amb els ajuntaments de Foios i Albalat dels Sorells.

Com explica l’alcalde i responsable d’Urbanisme, Josep Riera, “es tracta d’una infraestructura molt esperada per la ciutadania de Meliana i dels pobles del voltant, ja que, ara mateix, la zona té dèficit de places públiques en aquest tipus de centres”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí