Meliana finalitzarà els últims 200 metres del carril bici que conectarà el poble i Roca

2
304
Bankia
Meliana. Carril bici. Barri Roca
Foto de rocaicuiper.wordpress.com

L’Ajuntament de Meliana adjudicarà este mes la finalització del tram de carril bici, un projecte elaborat per la Diputació de València continuació del que ja es va executar en la legislatura passada. L’obra es finançarà amb 98.475 euros del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles i 150.000 € d’un conveni singular, els dos de la Diputació mateix.

La plataforma que ara es completarà, de 4, 40 metres d’ample, permet la circulació de bicicletes i vianants, i per davall transcorreran les canonades de sanejament, i la séquia de pluvials i reg. A més, com en la resta del traçat, comptarà amb una tanca lateral que separarà el carril bici de la calçada, i estarà enllumenat. L’actuació consistirà a executar els últims 200 metres que resten per a connectar els nuclis de Meliana i Roca amb la plataforma de carril bici.

Com explica Josep Riera, alcalde de Meliana, “es tracta de finalitzar una obra que el Partit Popular va retardar durant anys i panys i que al remat va deixar per acabar i sense tindre garantit el finançament. De fet, un dels temes a què ens hem hagut dedicar de valent és a aconseguir el finançament necesari, ja que l’anterior alcalde, Pedro Cuesta, no el va deixar lligat ni firmat”. L’actuació consistirà a executar els últims 200 metres que resten per a connectar els nuclis de Meliana i Roca amb la plataforma de carril bici.

 D’altra banda, el regidor valencianista explica que “tot el tram de carril bici que transcorre per la CV-313 fins a la mar formarà part de l’Anell Verd que està impulsant la Generalitat i que millorarà notablement la xarxa de carrils bici locals i connectarà tot el terme municipal”. L’Anell Verd és un projecte de via verda que envoltarà tota l’àrea metropolitana de València i que travessarà tot el terme de Meliana d’oest a est fins a la mar i, després, paral·lel al litoral, de nord a sud fins a Port Saplaya, on connectarà amb el terme d’Alboraia. El projecte de Via Verda de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori contempla completar, ampliar i millorar tot el traçat de carril bici que ja té Meliana, i es vol executar abans de juny del 2017.

2 Comentarios

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here