Meliana finalitza les obres de prolongació del carrer València fins al pas a nivell de l’estació del metro

396

L’Ajuntament de Meliana ha finalitzat les obres de prolongació del carrer València fins al pas a nivell de l’estació del metro. En estes obres s’han invertit uns 300.000 euros corresponents al plan provincial d’obres del 2017 i fons propis municipals.

Meliana Obetura Carrer ValènciaL’actuació ha consistit en la prolongació del carrer València, que fins ara era un carrer sense eixida, per a connectar-lo per mitjà d’una rotonda muntable amb l’entorn del pas a nivell de l’estació del metro, on conflueixen també els carrers Doctor Ferrer i Jaume Roig.

Els terrenys s’han adquirit per compravenda i l’Ajuntament ha reposat i ha refet les parts afectades de les edificacions, en coordinació amb els tècnics particulars. S’ha regenerat l’entorn urbà i s’ha millorat aquesta zona d’entrada al municipi, que és molt visible des del metro. El nou tram del carrer compta amb una vorera ampla amb arbres i il·luminació. També s’ha fet nova la placeta que allotja l’estàtua del bust de Juli Benlloch, artista il·lustre de Meliana en l’any del centenari de la seua mort, i s’ha millorat el conegut com a carreró de Martínez.

Així s’obri un nou carrer a la circulació en direcció est que evita haver de passar necessàriament per la plaça Major i el seu entorn, un fet que, fins ara, era un gran problema perquè obligava a haver d’eixir després per dos carrers estrets com ara els carrers Forn Vell i Misericòrdia amb inconvenients i perills per als vianants.

Ara es podran continuar les actuacions per tal de pacificar el trànsit pel carrer Lledoner, la plaça Major i els dits carrers, on els vianants, a curt termini, tindran la preferència. De fet ja és una zona amb velocitat reduïda a 20 km/h i ja s’ha col·locat senyalització per a limitar-hi l’accés al veïnat i vehicles de càrrega i descàrrega per al comerç local.

L’alcalde i responsable d’Urbanisme, Josep Riera, ha explicat que “la prolongació d’aquest carrer ja estava prevista en el planejament urbanístic de l’any 1955 i es va recollir en el Pla General d’Ordenació Urbana vigent del 1991. Tocava ja resoldre un altre dels temes urbanístics pendents”.

Segon Riera, “l’obra ha comportat un treball de diàleg i d’acord amb el veïnat per tal que les obres tingueren com menys afeccions millor en les cases afectades. Aquesta obra forma part d’un conjunt d’actuacions que tenen la finalitat de canviar el model de mobilitat pel municipi i pacificar el trànsit pel centre urbà”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.